Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Pelé egészségi állapota romlik, már az otthonát sem hagyja el

Pelé egészségi állapota romlik, már az otthonát sem hagyja el

Színes

Pelé egészségi állapota romlik, már az otthonát sem hagyja el

Színes

Helmeczi Benjamin 21:21

Komoly depresszióval küzd a legendás labdarúgó.

Edson Arantes do Nascimento, vagy ahogy mindenki ismeri, Pelé a futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnoka, aki a brazil válogatottal ért többször is a csúcsra. Harmadik aranyérmét éppen ötven éve kapta, hiszen az 1970-es mexikói labdarúgó-világbajnokság döntőjében 4–1-re győzött csapatával Olaszország ellen.

Pelé 2012-ben esett át egy sikeres csípőműtéten, de az elmúlt években újra problémái voltak, többször kerekesszékben tudott csak megjelenni, így például a 2018-as, oroszországi világbajnokság sorsolásán, illetve többször kórházba került vese- és prosztata-problémákkal is.

A most 79 éves legenda állapota azóta sem javult, a csípőproblémái miatt már nem is tud segítség nélkül járni, és emiatt komoly depresszióval is küzd. Fia, Edinho elmondása szerint édesapját annyira zavarja egészségi állapota, hogy nem nagyon akarja elhagyni a házat sem:

„Nagyon törékeny, és problémája van a mozgással, ami egyfajta depressziót váltott ki nála. Mindig is egy impozáns fickó volt, ma pedig már nem tud rendesen járni.”

Az egykori labdarúgó október 23-án ünnepli majd 80. születésnapját.

Borítókép: Daily Star