promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pelé egészségi állapota romlik, már az otthonát sem hagyja el
Borítókép:  Daily Star
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Komoly depresszióval küzd a legendás labdarúgó.

Edson Arantes do Nascimento, vagy ahogy mindenki ismeri, Pelé a futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnoka, aki a brazil válogatottal ért többször is a csúcsra. Harmadik aranyérmét éppen ötven éve kapta, hiszen az 1970-es mexikói labdarúgó-világbajnokság döntőjében 4–1-re győzött csapatával Olaszország ellen.

Pelé 2012-ben esett át egy sikeres csípőműtéten, de az elmúlt években újra problémái voltak, többször kerekesszékben tudott csak megjelenni, így például a 2018-as, oroszországi világbajnokság sorsolásán, illetve többször kórházba került vese- és prosztata-problémákkal is.

A most 79 éves legenda állapota azóta sem javult, a csípőproblémái miatt már nem is tud segítség nélkül járni, és emiatt komoly depresszióval is küzd. Fia, Edinho elmondása szerint édesapját annyira zavarja egészségi állapota, hogy nem nagyon akarja elhagyni a házat sem:

„Nagyon törékeny, és problémája van a mozgással, ami egyfajta depressziót váltott ki nála. Mindig is egy impozáns fickó volt, ma pedig már nem tud rendesen járni.”

Az egykori labdarúgó október 23-án ünnepli majd 80. születésnapját.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás