promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Anakint alakító színész élete szétesett a Star Wars 1 után
Borítókép:  Lucasfilm
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jake Lloyd édesanyja nem rég egy interjúban nyilvánosságra is hozta, hogy a fia skizofrén.

Jakenek gyerekszínészként volt már főszerepe, mivel a Hull a pelyhesben Arnold Schwarzenegger fiát alakította. Természetesen tudjuk, hogy az alkotás gagyi, de a baráti társaságunkban még mindig az egyik legjobbnak számít, főleg Turbo Man hű társa, Ordas miatt.

A színésznek utána jött az áttörés, mivel ő alakíthatta Anakin Skywalker gyermek énjét a Star Wars: Baljós árnyakban. Sajnos a film nem váltotta be a reményeket a rajongók körében, és Ewan McGregoron kívül nem sok mindenki tudott belőle profitálni. A Jar-Jar Binkset alakító színészt, Ahmed Bestet majdnem öngyilkosságba is hajszolták a rajongók, annyian rászálltak. George Lucas persze azóta is azt vallja, hogy ő a kedvenc karaktere.

Jake Lloyd előtt is bezárultak a kapuk, mert innentől csak a Star Wars videójátékokban tűnt fel a hangja, de Hollywood nem volt rá kíváncsi többé. A gyerekszínész próbált jó kapcsolatot ápolni a rajongókkal, de egy részüktől még mindig kapta a negatív kritikákat, majd végleg eltűnt.

A neve akkor merült fel ismét, amikor 2015-ben letartóztatták Dél-Karolinában, mert jogosítvány nélkül vezetett, majd a rendőrséggel is összekapott. Ekkor már a pszichiátriai kezelések alatt gyanakodtak rá, hogy skizofrén. Az sem tett jót a családnak, amikor 2018-ben Jake húga elhunyt nagyon fiatalon, mindössze 26 évesen.

Jake édesanyja, Lisa, most kiállt a nyilvánosság elé, és a Geek News NOW-nak adott interjújában megerősítette, hogy rengeteg támogatást kapnak a fanoktól, amit meg is köszönt. Kiderült, hogy Jake-et paranoid skizofréniával diagnosztizálták, és anozognóziája is van. (Utóbbiról ide kattintva olvashattok bővebben.)

„Jake közelebb költözött hozzánk, mi pedig igyekszünk átsegíteni ezen az állapoton. Ő továbbra is egy kedves, segítőkész ember, és remélhetőleg mihamarabb vissza tud térni a vidám énjéhez.”

- mondta Jake édesanyja.

Lloyd a képernyőn is egy galamblelkű srácnak tűnt, és remélhetőleg mihamarabb eljut egy olyan pontra, hogy teljes életet tudjon élni. Még van bőven út előtte, mivel csak 30 éves.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás