promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Harry és Meghan besokallt, a sajtó ellen fordultak
Borítókép:  The Sun
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A párnak elege lett a bokorban bujkáló lesifotósokból.

Az udvar a hétvégén jelentette be, hogy Harry herceg és Meghan Markle kivonul a brit királyi családból, a monarchia hivatalos programjaiban a továbbiakban nem vesznek részt, közpénzellátmányt nem vesznek igénybe és a királynőt sem képviselik hivatalos fórumokon.

Harry a hétvégén alapítványa rendezvényén beszélt először személyesen és nyilvánosan a döntésnek a hátteréről, és már ebben felszólalásában sem titkolta, hogy a történtekért nem kis részben a sajtót teszi felelőssé.

Úgy fogalmazott: amikor édesanyja, Diana hercegné 23 évvel ezelőtt meghalt, sokan az ő segítségére siettek és igyekeztek óvni őt, “ám a média erőteljes hatalom”, és ő csak remélni tudja, hogy az egymásnak nyújtott kollektív támogatás még ennél is erősebbnek bizonyul.

Meghan a hétvégén már Kanadában, új otthonukban tartózkodott a kis Archie-val, kedden pedig Harry is csatlakozott hozzájuk. A sajtóban azonban máris megjelentek az első fotók Meghanról, amint gyermekével és kutyáival sétálgat egy erdős területen. A fotó óriási felháborodást keltett az internetezők körében, a legtöbben úgy gondolják, Meghan nem bánik jól gyermekével.

A házaspár nevében kedd este kiadott közleményben az őket képviselő, elsősorban a személyi hírnév és a magánélet védelméhez fűződő jogi esetekre szakosodott londoni ügyvédi iroda, a Schillings közölte, hogy ezeket a fotókat a környező bokrokban megbúvó fotósok készítették Meghan-ról és kisfiáról. A cég szerint a fotósok erős teleobjektívekkel Harry és Meghan kanadai otthonának ablakán is megpróbáltak befényképezni, és folyamatosan a ház környékén táboroznak.

A Shillings a közleményben – jogi eljárás terhe mellett – arra intette a brit sajtó- és médiaorgánumokat, hogy ezeket a fotókat ne tegyék közzé, mivel a képek elkészítéséhez a házaspár nem járult hozzá. Az ügyvédi iroda szerint Harry és Meghan a fotósok tevékenységét zaklatásnak tekinti, és kész jogi lépésekre az ügyben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás