Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Meghalt Terry Jones, a Monty Python tagja

Meghalt Terry Jones, a Monty Python tagja

Színes

Meghalt Terry Jones, a Monty Python tagja

Színes

Helmeczi Benjamin - 2020.01.22. 15:15

77 éves korában, kedden este meghalt Terry Jones brit komikus, író, forgatókönyvíró, színész, rendező, a Monthy Python sztárja.

Terry Jones 1942. február 1-jén született a walesi Colwyn Bay-ben. 1969-ben alapító tagja volt a Monty Python Repülő Cirkuszának, amely 1969 és 1974 között összesen 45 részt készített a BBC-nek.

1974-ben a Monty Python-csoport feloszlott, de a tagok még több filmben dolgoztak együtt, ilyen a Gyalog galopp, Az élet értelme, vagy a Brian élete, ami tavaly ünnepelte 40. évfordulóját. Jones rendezte az említett három filmet, összesen 18 projektben dolgozott rendezőként, és 56-ban íróként.

Terry Jones nevéhez fűződnek továbbá a Julie Walters főszereplésével készült Personal Services és az Erik, a viking című filmek.

Több komoly, tudományos értékű történelmi témájú könyv szerzője, cikkei jelentek meg a The Guardianben és a The Observerben.

2006-ban vastagbélrákkal diagnosztizálták, de betegségéből teljesen felépült. 2016-ban megállapították, hogy a demencia egy ritka fajtájában szenved. Halálát is ez okozta.

Borítókép: Washington Times