promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Túl sokat káromkodik – bölcs tanácsot kapott Eddie Murphy
Borítókép:  Emma McIntyre / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rodney Dangerfield tanácsa rosszul sült el, mert ez indította be Eddie Murphy karrierjét.

Eddie Murphynek van sok rossz filmje, azt viszont soha nem mondhatjuk rá, hogy rossz komikus lenne, mert az egyik legjobb. Vissza is akart térni a gyökerekhez, mert a Netflixen debütáló A nevem Dolemite már korhatáros alkotás volt.

Az Amerikába jöttem 2-őt moziba szánják, így jobban odafigyelnek rá. Murphy fél egy kicsit a korhatár besorolástól, így lazábbra veszik a poénokat, pedig semmi szükség nem lenne rá. Erre úgy is olyan generáció fog tódulni a moziba, akik imádják az 1988-as első részt, ők meg már nem 12 évesek.

Az viszont jó hír, hogy a Paramount Pictures eladta a Beverly Hills-i zsaru 4 jogait a Netflixnek, amit ráadásul a Bad Boys 3 rendezői fognak tető alá hozni, szóval elszabadulhat benne minden. Murphy ezután vissza akar vonulni kicsit a filmezéstől, hogy újra elmerüljön a stand-up comedy világában, ami anno híressé tette.

A színész a W magazinnak mesélt arról, hogy Rodney Dangerfield pont a stand-upozásnál adott neki egy nagyon rossz tanácsot. Őt klasszikus vígjátékokban láthattuk, mint a Golfőrültek, Vissza a suliba, Sátánka, de feltűnt a Született gyilkosokban is. Kicsit konzervatívabb karakter volt, és nem is nagyon jött át neki az, amit Murphy képviselt.

A színész meghívta Dangerfieldet az egyik stand-up estjére, hogy mondjon róla kritikát, és Rodney nem adott valami jó tanácsot:

„Hát gyerek, nem tudom, hogy előre tudsz-e jutni ezzel a rengeteg káromkodással, meg rassz poénnal.”

Murphy letört kicsit, de nem változtatott semmin, és pont ez volt az, ami miatt megőrült tőle a közönség: káromkodós, rasszizmust és sztereotípiákat előtérbe helyező poénok. Utána jött a Saturday Night Live, a többi meg már történelem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás