promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lesújtott II. Erzsébet haragja, Harry-től és Meghan-től elvették a királyi megszólítást
Borítókép:  Forrás: AFP/Jonathan Brady
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

II. Erzsébet nem hagyta büntetlenül azt, hogy Harry és Meghan elhagyják a királyi családot.

Néhány nappal ezelőtt robbantotta Harry és Meghan a bombát, miszerint a brit királyi családtól különálló életet akarnak folytatni. II. Erzsébet állítólag tajtékzott dühében, de azért született egyfajta megoldás a felek között.

A brit királyi palota szombat este közleményt jelentetett meg, amiben részletezik, hogy milyen szankciókkal sújtják a párt – írja a BBC.

Ezentúl Harry-nek és Meghan-nek nem jár az Ő Királyi Fensége (His/Her Royal Highness, HRH) megszólítás, valamint vissza kell fizetniük a Frogmore Cottage-i házuk felújítási költségeit, ami potom 2,5 millió font (nagyjából egymilliárd forint) volt. Ezzel párhuzamosan a továbbiakban egyikük sem lát el hivatalos feladatokat, és ennek megfelelően a továbbiakban nem részesülnek a királyi feladatok ellátásáért járó közpénzellátmányban sem.

Az továbbra is kérdéses, hogy mi lesz a hercegi címükkel, ugyanis ők Sussex hercege és hercegnéje – ezt a címet egyébként II. Erzsébettől kapták nászajándékba. Harry és Meghan komoly pénzügyi veszteséget szenvedhet el azzal, ha a királynő végül mégis elveszi a hercegi címet, hiszen ők már levédették ezt az elnevezést. Természetesen, ha nagyon megszorulnának, akkor a Burger Kingben még lenne munka a számunkra.

A bejelentés után Harry és Meghan közös Instagram-oldalán megjelent a közlemény, amit II. Erzsébet nevében íródott:

„Hónapok óta tartó beszélgetés, valamint az új fejlemények tükrében örömmel jelentem be, hogy konstruktív és támogató módott találtunk unokám és családja számára. 

Harry, Meghan és Archie mindig is a család szeretett tagjai lesznek.

Elfogadom a független élet iránti kívánságukat, ami annak köszönhető, hogy az elmúlt két évben nagyító alatt élték az életüket.

Köszönöm odaadó munkájukat, amit nemcsak az országban, de az egész Nemzetközösségben és még azon is túl végeztek, arra különösen büszke vagyok, hogy Meghan mennyire gyorsan a királyi család tagjává vált. 

Az egész család azt reméli a mostani megállapodás után elkezdhetik építeni az új boldog és békés életüket.”

Ha ez még nem lenne elég, akkor ott van a kanadai lakhatási probléma. Az észak-amerikai ország legnagyobb lapja szerint Harry-nek és Meghan-nek nem kellene Kanadába költöznie.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás