Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Miért ilyen eszeveszett gyorsak az Aldi pénztárosai? – videó

Miért ilyen eszeveszett gyorsak az Aldi pénztárosai? – videó

Színes

Miért ilyen eszeveszett gyorsak az Aldi pénztárosai? – videó

Színes

CST 19:19

Az Aldi-nál komoly marketinges töltet lett, hogy náluk a leggyorsabb a kiszolgálás a kasszáknál – írja a G7 portál. Mégis miért mondhatják ezt?

A válasz pedig nagyon egyszerű, míg a legtöbb hipermarket esetén az árukon egy-egy vonalkód szerepel, addig az Aldi sajátmárkás termékeinél a szám már négy, így a pénztárosoknak nem kell hosszú másodpercekig keresgélni ezeket, míg végre megpittyen a gép.

Az Aldi-nál annyira gyorsan pakolják az árukat, hogy a vevő érzi magát lassúnak, amikor tornyokban áll az élelmiszer, és még el sem kezdett pakolni. Erről egy vicces videót is készített az üzletlánc.

De nem csak az Aldi-nál, hanem a Lidl-nél és a Penny-nél is hasonló gyorsasággal segítik a vásárlókat a pénztárosok. A sajátmárkás termékeknél a rengeteg vonalkód mellett más kreatív megoldást is előhúznak, a konzerveknél például az egész terméket körülölelő vonalkódot használnak, hogy egy pillanatig se kelljen keresgélni a fekete-fehér „rendszámot”.

Az Aldi egyik németországi munkavállalója azt is elárulta: a cégnél elvárás, hogy percenként 54-58 árut lecsipogtassanak, ami elég gyors tempót igényel.

Talán még nem vettétek észre, de szinte az egész csomagolás egy vonalkód:

Kép: Birminghhammail.co.uk

Borítókép: illusztráció. Forrás: AFP.