promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Élete meghatározó pillanatait villantotta fel utolsó interjújában Gesztesi Károly
Borítókép:  Gesztesi Károly. Forrás: lokal.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gesztesi Károly utolsó interjúját a Hit Rádiónak adta, ami viszont sosem került adásba.

Gesztesi Károly pár nappal ezelőtt, autójában, szívinfarktust kapott, és a gyors beavatkozás ellenére a mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az ország kedvenc (szinkron)színésze korábban már megjósolta halálát.

A Színes Ász most egy olyan rádiós felvételhez jutott, amely tudomásuk szerint az utolsó interjúra volt a színésznek, ezt a Blikk szemlézte. Ezt a Hit Rádiónak adta, ám a beszélgetés végül sosem került adásba. A lap szerint Gesztesi Károly élete egy-egy meghatározó pillanatát is felelevenítette.

Azt sokan nem értették, hogy egy ennyire neves színész, hogyan lehet szabadúszó.

„24 éve volt utoljára (1995-ben – szerk.), amikor azt mondtam, lekötöm magam, azóta nem. Pont azért, mert szerintem egy művészember, alkotó ember nem tartozhat sehova, neki szabadnak kell lennie. A legfontosabb az, hogy magad felé az elvárás legyen nagyon nagy. Most már 24 éve megvan az a szabadságom, hogy ha nem tetszik valami, akkor fölállok és elmegyek”

– mondta Gesztesi Károly, aki azt is hozzátette, hogy ez az állapot csak addig tartható fent, amíg vannak más bevételi forrásai.

Természetesen nem lehetett elmenni egyik legnépszerűbb szinkronizálása mellett. Gesztesi volt a Shrek című film főszereplőjének, Ogrénak, a magyar hangja:

„Épp Amerikában forgattam egy filmet, amikor szóltak, hogy jön a második rész. Mondtam, hogy szuper, de én most Los Angelesben forgatok még három hónapig. Aztán leforgatták nélkülem. Miután Spielberg tanár úr meghallgatta, visszaküldte, hogy ez nem az, ami volt. Pedig hangban nagyon hasonlított az enyémhez, de azt mondta, a szív nincs mögötte. Egyébként meg kell mondanom, tulajdonképpen ennek köszönhető, hogy »felrobbant« a szinkronszínészek gázsija, mert amikor megtudtam, hogy leforgatták nélkülem, azt mondtam, jó, megcsinálom, de négyszeres gázsiért, ami nagyon nagy ugrásnak számított akkor. Nem kell nagy összegre gondolni, még így is 150 ezer forintra jött ki az egész Shrek-film, de onnantól kezdve mindenki bátrabban kért el nagyobb összegeket.”

Szóba került a 2019 elején elhunyt Andy Vajna is, akiről Gesztesinek egy nagyon szép emléke van. Az egykori filmmogullal a Szabadság, szerelem című filmben dolgozott együtt, amiben egy vízilabda edzőt alakított:

„Jó volt az uszodában, nagyon jó volt Kiss Gergőékkel, minden jó volt. Andy Vajnának fantasztikus volt a felkészültsége. Én sosem viszem a magánéletemet sem a színpadra, sem a filmbe, de akkor volt ott egy nem túl jó napom, amit ő megérzett. Reggel 6-kor a Sportuszodában forgattunk, és egy kézfogásból tudta, hogy valami nincs rendben. Hét perc múlva megjelent egy teával, majd azt mondta, »ezt idd meg, jobb lesz«. Ilyen volt ő.” 

Az interjú végén arról beszélt Gesztesi Károly, hogy mostanra értette meg, hogy honnan van ennyi energiája, és mi a feladata az életben:

„Nem szabad elfáradni. Pont drága jó Salamon Béla mondta, hogy ne fáradj el, amit kaptál, azt toldd ki az embereknek, és általuk te is felfrissülsz. Ezt csinálni kell, főleg úgy, hogy meggyőződésem, hogy az Úr adta nekem azt az ajándékot, hogy bemegyek a színpadra, és egyszer csak elkezd a közönség nevetni. Ez a dolgom.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás