promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Letartóztatták Joaquin Phoenix-et
Borítókép:  Deadline
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Golden Globe-díjas színészt pénteken egy tüntetésről vitték el a rendőrök.

Tizennegyedik hete tüntetnek a kormány klímaügyi intézkedései ellen Washington-ban a Capitolium előtt. Korábban többször is írtunk róla, hogy a 82 éves Jane Fonda már szinte sportot űz abból, hogy letartóztattatja magát. Legutóbb nem is úszta meg a dolgot néhány órás papírmunkával. Rács mögött kellett töltenie az éjszakát.

Péntek újabb tüntetésre került sor az Amerikai Legfelsőbb Bíróság épülete előtt, ahol aztán összesen 147 ember vettek őrizetbe a tiltott gyülekezés miatt. Ezúttal nemcsak Jane Fondát, de Martin Sheen-t, és az alig egy hete Golden Globe-díjat nyert Joaquin Phoenix-et is letartóztatták. Phoenix rövid beszédében mindenkit arra buzdított, hogy legalább az étkezési szokásain való változtatással tegyen valamit a klímaválság ellen.

„Néha én sem tudom, hogy mit tehetnék, és vannak dolgok, amiket én sem tudok kikerülni. Például ide is repülőgéppel jöttem. De egy dolgot megtehetek, hogy változtatok az étkezési szokásaimon, és mindannyiótokat arra buzdítom, hogy csatlakozzatok hozzám”

A Deadline azt írja, hogy az említett színészeken túl több híresség is jelen volt még az eseményen, például Ted Danson színész és Az ifjú Sheldon címszereplője, Iain Armitage.

Joaquin Phoenix egyébként már egészen gyermekkora óta nem fogyaszt semmilyen állati eredetű ételt és italt. A PETA-tól nemrég Az Év Embere-díjat is megkapta, amit miden évben az a közéleti személyiség kap, aki az amerikai állatvédő szervezet szerint a legtöbbet tette az állatokkal való etikus bánásmódért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás