promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Leonardo DiCaprio óriási összeget ajánlott fel Ausztráliának
Borítókép:  Daily Star
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Saját vagyonából ajánlott fel hatalmas összeget Leonardo DiCaprio, hogy segítse az ausztrál tűz elleni küzdelmet.

A színész 24 éves volt, mikor létrehozta saját nonprofit környezetvédelmi alapítványát, a The Leonardo DiCaprio Foundation-t, ami a környezettudatosság növelése és a katasztrófák okozta problémák enyhítésének céljából jött létre.

Mikor tavaly Brazíliában pusztított a tűz, DiCaprio 5 millió dollárt, vagyis nagyjából 1,5 milliárd forintnak megfelelő összeget adományozott az Amazon Erdészeti Alapítványnak az Earth Alliance nevű szervezetén keresztül, amivel a tűzvész ellen küzdő tűzoltók munkáját támogatta.

A hónapok óta tartó ausztrál tüzek megfékezéséhez 3 millió dollárral, vagyis 898 millió forinttal járult hozzá. A színész alapítványa létrehozta az Australia Wildfire Fund nevű alapot, hogy azon keresztül juttassa el az országszerte pusztító katasztrofális bozóttüzek megfékezését támogató nemzetközi segítséget.

A szeptember óta tomboló erdőtüzek eddig mintegy kétezer otthont égettek porrá, továbbá 25 ember és 500 millió állat életét követelte. A sztárok közül többen is ajánlottak fel különböző összeget Ausztráliának, mint például Nicole Kidman, Chris Hemsworth, és a Metallica, míg az ausztrál származású Russell Crowe azért hagyta ki az idei Golden Globe-gálát, mert a tűzoltókkal és az önkéntesekkel együtt a lángok ellen harcol.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás