promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Leonardo DiCaprio is részt vesz a brazil tűzvész elleni küzdelemben
Borítókép:  Hollywood Reporter
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A színész mélyen a zsebébe nyúlt az Amazonas kedvéért.

[[adv]]

A napok óta tomboló brazil tűzvésszel kapcsolatban több világsztár és celeb is felszólalt már. Leonardo DiCaprio azonban nem csak most tesz lépéseket a Földért. A színész 24 éves volt, mikor létrehozta saját nonprofit környezetvédelmi alapítványát, a The Leonardo DiCaprio Foundation-t, ami a környezettudatosság növelése és a katasztrófák okozta problémák enyhítésének céljából jött lére.

A színész 5 millió dollárt, vagyis kb. 1,5 milliárd forintnak megfelelő összeget adományozott az Amazon Erdészeti Alapítványnak az Earth Alliance nevű szervezetén keresztül. Az összeggel a tűzvész ellen küzdő tűzoltók munkáját kívánja támogatni.

"Az Earth Alliance elkötelezett amellett, hogy segítse a természeti világ védelmét. Nagyon aggódunk az Amazonason zajló kritikus állapotok miatt, ami nemcsak a bolygó egyik legnagyobb ökoszisztémája, hanem nagy szerepet játszik a globális éghajlat-stabilizációban is...Nélküle órási bajban vagyunk! Ha nem tudsz 5 millió dollárt vállalni, semmi gond, a következő módszerrel is segíthetsz - egyél kevesebb húst.”

- fogalmazott DiCaprio.

A színész mindenkit arra buzdít, hogy aki csak teheti, adományozzon az Amazonas-i esőerdők megmentésére. De feltevődhet a kérdés, hogy miért fontos ez nekünk? Hiszen mi itt vagyunk, messze Brazíliától. Ezt a területet nevezik a Föld tüdejének, ami onnan kapta a nevét, hogy itt van a világ legnagyobb egybefüggő erdősége. Ez pedig a Föld éghajlatának szempontjából meghatározó szerepet tölt be. Számítások szerint a Föld légkörében lévő oxigén ötöde, tehát 20 százaléka itt állítódik elő. Az erdőknek úgy általában, de egy ekkora egybefüggő területnek különösen fontos szerepe van a szén-dioxid és az üvegházhatást okozó gázok megkötésében.

Ha nem tűzvész pusztítja az esőerdőt, akkor az ember. Idén júliusban 2 255 négyzetkilométernyi területen vágták ki a fákat, ami több mint a háromszorosa a tavaly júliusi mennyiségnek (597 négyzetkilométer).

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás