Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Összefogtak a világsztárok az ausztrál tűz ellen, Russell Crowe is a helyszínen

Összefogtak a világsztárok az ausztrál tűz ellen, Russell Crowe is a helyszínen

Színes

Összefogtak a világsztárok az ausztrál tűz ellen, Russell Crowe is a helyszínen

Színes

Helmeczi Benjamin 18:48

Nicole Kidman és Chris Hemsworth után a Metallica is hatalmas összeget ajánlott fel az ausztrál tűzoltóknak.

A Metallica amerikai rockegyüttes szerdán egy Instagram-bejegyzésben jelentette be, hogy 750 ezer dollárt, vagyis nagyjából 223 millió forintot ajánlanak All Within My Hands nevű jótékony alapítványukkal együtt az új-dél-wales-i tűzoltószolgálatnak és a Viktória állambeli tűzoltóságnak.

A Thort alakító Chris Hemsworth ugyancsak bőkezűen adakozott, egymillió dollárt (297 millió forintot) ajánlott fel az ausztrál tűzoltók részére, és adakozásra szólította fel követőit:

„Minden fillér számít.”

Vannak azonban olyan sztárok is, akik nemcsak pénzadományokkal segítik az ausztrál tűzoltók és önkéntesek munkáját. Russell Crowe, aki Ausztráliában él családjával, azért hagyta ki a január 5-i Golden Globe díjátadót, mert jelenleg is a helyszínen van, és segít a tűz megfékezésében.

A színész a Legjobb férfi alakítás televíziós minisorozatban vagy tévéfilmben kategóriában kapott aranyszobrot A legharsányabb hangban nyújtott alakításáért, mivel azonban nem tudott jelen lenni a gálán, Jennifer Aniston tolmácsolta az üzenetét a jelenlévőknek:

„Ne legyen kétségetek afelől, hogy az ausztráliai tragédia a klímaváltozás következménye. Azonnal cselekednünk kell, globális munkaerőnket a megújuló energiára kell helyeznünk, és tisztelnünk kell bolygónkat az egyedülálló és csodálatos hely miatt. Ugyanis ez az egyetlen módja annak, hogy lehessen jövőnk.”

A szeptember eleje óta Ausztrália-szerte pusztító tüzek eddig már Magyarországnál is nagyobb nagyobb területet égettek fel, a lángokban 25 ember veszett oda, kétezer ház és 500 millió állat pusztult el. Mind a tűzoltók, mind az önkéntesek, amellett, hogy megfékezzék a tüzet, igyekeznek minél több állatot megmenteni. Nemrég adtunk hírt egy kengurubébiről, akit egy 24 éves fiatalember mentett ki.

Borítókép: Angela Weiss / AFP