promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Akár egy 10 forintossal is fel lehet robbantani egy repülőgépet
Borítókép:  Lucky Airlines
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

És ez nem a MacGyver egyik részében volt benne.

Emlékeztek, hogy Bruce Willisnek, alias John McClanenek mennyit kell szívnia a Die Hard 2-ben, hogy felrobbantsa a repülőgépet? Pedig lehet elég lett volna, ha beleszór egy kis aprót a gép hajtóművébe. Ha még lett is volna McClanenél pár centecske, (mert hát elég csóró szegény) hiába trükközött volna, valószínűleg nem történik semmi, azonban némi szerencsével megtörténhetett volna.

Ha aprót szórunk egy hajtóműbe, akkor ez a legrosszabb forgatókönyv: a pénz kárt okoz a lapátokban, leszakad egy kis törmelék, a hajtómű felrobban, a gép is felrobban, és az utasok már csak a túlvilágra utaznak.

Egy 28 éves kínai férfi, Lu Chao ezt megcsinálta, vagyis aprópénzt kezdett el dobálni a hajtóműbe. Ez volt a férfi első útja, és egy kínai babona miatt kezdte el hajigálni a pénzt, bár érthetetlen, hogy miért pont a hajtóműbe.

A személyzet kiszúrta, hogy a hajtómű környékén pénz van, és hihetetlen, de azonnal kapcsoltak, majd nem engedték felszállni a gépet. Lu megszívatta az utasokat, mivel mindenkit letessékeltek a gépről, bár ő járt rosszabbul, mivel letartóztatták. Az eset 2019 februárjában történt, nyáron volt a tárgyalás, de még csak most hozták nyilvánosságra.

A kínai férfi bár tíz napig őrizetben volt, utána szerencséses megúszta egy 17 ezer 200 dolláros, vagyis kicsivel több, mint 5 millió forintos büntetéssel. Lu próbált védekezni azzal is, hogy a légitársaságoknak figyelmeztetniük kellene az utasokat, hogy ne dobáljanak még kisebb fémtárgyakat sem a hajtóműbe. Nos, nekünk ez marhára evidens, de úgy néz ki a kínaiaknak nem.

Az eset amúgy stílusosan a Lucky Airlines gépével történt, ami ugyebár szerencséset jelent.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás