promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Soha nem találnád ki, hogy mikor építették az első hóembert!
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy kutató utánament az első nyomoknak, és megtalálta, hogy mikor készülhetetett az első.

A hóember építés manapság mindennapos tevékenység télen, ha esik a hó. A házak előtt hirtelen megjelennek a hatalmas egymásra pakolt fehér hógolyók, majd jön a széndarab, a répa, az ágak, majd a legvégén egy fejfedő, egy kalap.

Egyes vidékeken pedig annyira komolyan veszik az egyszerű hószobrászatot, hogy az emberek egymással vetélkednek, hogy

ki fogja építeni a legmagasabbat.

Az USÁ-ban, a Maine állambeli Bethel egy igazi kis hóemberkatlan, a világ két legnagyobb hóemberét is itt építették fel az elmúlt évtizedekben.

A jelenlegi csúcstartó egy hóemberhölgy, aki Olympia névre hallgat, és 37,21 méter magas. A trónfosztott nyakigláb hóember szintén itt állította be korábban a rekordot, őt pedig anno Angus névre keresztelték, és 34,62 méteres magassággal büszkélkedhetett.

Bob Eckstein amerikai író viszont egy kicsit más irányból közelítette meg a hóembert, és elkezdte keresni, hogy vajon mikor építették az elsőt. Hosszú kutakodás után egy hágai könyvtárban rábukkant egy 1380-as illusztrációra, ahol már a maihoz hasonló hóember szerepelt egy hóráskönyvben. Eckstein később egy könyvben összegezte az elért eredményeit,

amelyben többek között megtalálhatjuk a világtörténelem talán leghíresebb hóemberét is 1494-ből, ezt Michalengelo készítette a firenzei vezető kérésére.

Minden a középkorban kezdődhetett tehát, és valószínűleg ez az első hóember ábrázolás:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás