promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
96 ezer égő, 41 szarvas: ez hazánk leghosszabb és legnagyobb Mikulás szánja – videó
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Mikulás leghosszabb szánja Szerencsen található. Rendkívüli látványosság, és már bekerült a legfurcsább rekordokat gyűjtő nagykönyvbe is, a Guinness Rekordok könyvébe is.

A rendkívüli látványosságot Kretovics István helyi vállalkozó hozta létre. Mikulás szánját összesen 41 teljesen kivilágított rénszarvas húzza, és összesen 96 ezer izzót aggattak fel az alkotásra azzal a nem titkolt szándékkal, hogy beírják nevüket a Guinness rekordok sorába. Mostanra kiderült, hogy a nagy terv sikerült.

Kretovics korábban így nyilatkozott a boon.hu-nak a szerencsi karácsonyt felforgató ötletéről:

„Egyszer nézegettem a Guinness rekordok könyvét és azt láttam, tele van teljesen felesleges rekordokkal. Mi gyártjuk ezeket a díszeket, összegyűlt egy pár szarvas és úgy gondoltam, már a készülődés idejét is szebbé lehetne varázsolni a díszekkel. Megkerestem a város polgármesterét, aki felajánlotta ezt a területet.”

Kretovics azt is elmondta a lapnak, hogy jó barátja az igazi Mikulásnak, Joulupukkinak, aki megígérte, ha jövőre is felállítják az elképesztő alkotást, ellátogat Szerencsre.

A szán most is megtekinthető a városan, de már nem a teljes pompájában: jelenleg ugyanis 9 szarvas húzza Szent Miklós szánját.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás