promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
4+1 elképesztően finom gyümölcs, amellyel még soha nem találkoztál
Borítókép:  Pixabay.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Aki szereti a gyümölcsöt, de unja a banánt, viszont ismeretlen vizekre evezne, és szeretné elkényeztetni az ízlelőbimbóit, azoknak ajánljuk legújabb topligánkat.

Csillaggyümölcs – Karambola

A csillaggyümölcs vagy karambola nemcsak egy dizájnos formavilágot varázsol elénk, hanem egy lágyan édeskés ízt is, amely enyhe savanykás beütéssel bír. Eredetileg Délkelet-Ázsiából származik, de már a mediterráneumban is pörög a termesztése. A gyümölcs nagyobbik része, 90 százaléka víz, ezért nincs is benne sok kalória. Tartalmaz A- és C-vitamint, ezenfelül magnéziumot, kalciumot és foszfort is, szóval csupa hasznos dolgot a szervezet számára. Jótékony hatást fejt ki a koleszterin szintre, nyugtatólag hat az idegrendszerre, megtámogatja az immunrendszert, orvosolja a másnaposságot és még sorolhatnánk megannyi jó tulajdonságát. Önmagában is ízletes falat, de kreatívabbak felhasználhatják gyümölcssalátába, variálhatják desszertként, esetleg egy finom házi koktél remek kiegészítőjeként is megállja a helyét.

 

Rambután

A rambután a licsi rokona, és a karambolához hasonlóan szintén Délkelet-Ázsiából érkezik. A gömbölyű gyümölcs csomóban terem, kinézete kissé szokatlan, azonban ez senkit ne tántorítson el egy kóstolástól. A gyümölcs legbizarrabb része a szőrös héja, talán kicsit a gesztenyét juttathatja az ember eszébe. Érdekességük, hogy magjukból szappan, gyertya és mosószer is készíthető.

Kép: Pixabay.com

Szúrszop – Graviola

A szúrszop a graviolafa gyümölcse, tüskés alma vagy savanyúalma néven is szokták emlegetni. Elsősorban származási helyein, Latin-Amerikában és Afrikában népszerű. Ízét általában három gyümölcs, az eper, az ananász és a citrusos mix kombinációjához hasonlítják. Maga a gyümölcs igencsak méretes, elérheti a két kilogrammot is. A szúrszopot a gyógyászatban is használják, hiszen számos jótékony hatással bír. Többek közt oldja a szorongást, támogatja a szív- és érrendszer egészségét, formában tartja az izmokat, a magas B-vitamin tartalmának köszönhetően pedig az idegrendszert tartja karban.

Kép: Pixabay.com

 

Tüskés uborka – Kiwano

A tüskés uborka egy kakukktojás a gyümölcsök közt, mivel neve ellenére bizony oda sorolják, pedig rendszertanilag az uborkafélék családjába tartozik. Otthona a Kalahári sivatag kíméletlen környezete, ennek ellenére egész évben terem. Vastag, tüskés, páncélszerű héj borítja, a lédús, kocsonyás gyümölcshúst, amiben fellelhetőek az uborkáéhoz hasonló magok. A tüskés uborka igazi vitaminbomba, a B1-, B2-, B5-, B6- és C-vitamin is megtalálható benne. Az íze vitatott, egyesek szerint a banán köszön vissza benne, de hasonlítják még a citrusos ízvilághoz, de az uborkára is jócskán emlékeztet a beszámolók alapján.

Kép: Pixabay.com

+ Zsabotikába

A zsabotikába egy örökzöld trópusi fa, a világon csupán az Amazonas mentén található meg természetes környezetébe. A legérdekesebb, hogy a termés nem az ágakon, hanem a fa törzsén terem. A fa virágzása igazi látványosság, ilyenkor a kérget tömegesen ellepik a pompázatos fehér virágok, majd a következő fázisban a lilás fekete brazil szőlőként is emlegetett gyümölcsök. Maga a gyümölcs szilva nagyságúra nő, és eléggé fanyar íze van.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás