promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Könnyfakasztó képsorok: koalát mentett ki a tűzből a hősies nő - videó
Borítókép:  Vice
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az elmúlt napokban 350 koala pusztulhatott el az ausztráliai tűzben.

Hetek óta perzselő lángok pusztítják Új-Dél-Wales állam keleti részét, ami több száz koala élőhelye is. Az Ausztráliában őshonos koala a sebezhető fajok közé tartozik, mivel a populációjára egyre nagyobb fenyegetést jelent az urbanizáció, a mezőgazdasági célokat szolgáló erdőirtás, a kutyatámadások, a közúti balesetek, az erdőtüzek és a vakságot, illetve meddőséget okozó klamídia.

Az Ausztrál Koala Alapítvány becslései szerint mára 43-100 ezer koala él a vadonban szerte Ausztráliában. A bozóttüzek miatt azonban már több mint 350 koala pusztulhatott el, erről Sue Ashton állatorvos beszélt a CNN-nek, aki elmondta, hogy jelenleg 12 koalát ápolnak állatkórházban, közülük ötnek súlyos sérülései vannak.

„Azt hittük, hogy vannak koaláink, most azt gondoljuk, hogy halálra égtek. A tűz annyira intenzív és gyorsan tör előre, hogy a kis koalák és más élőlények is hamuvá válnak. Ez rettenetes"

- fogalmazott az állatorvos.

Az Új-Dél-Wales államban található Lake Innes Nature Reserve természetvédelmi területen körülbelül 600 koala él, de élőhelyük kétharmada már porrá égett.

Az internetre felkerült egy videó, amin egy sérült koala látható, aki menedéket keres a tűz elől. A bajbajutott kis mackót egy nő mentette ki, a blúzába csavarta, majd miután kihozta a tűzből, vízzel próbálta meg itatni és locsolni az állatot. A koala sírása és a képsorok könnyfakasztó és megdöbbentő látvány.

 

A hősies nő, miután megitatta a koalát, azonnal egy ausztráliai állatkórházba vitte.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás