promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Ott remegtem egy sarokban” – saját edzője zaklatta Schell Juditot
Borítókép:  Zoom
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A színésznő az Elviszlek magammal című műsorban beszélt az őt ért traumáról.

November 14-én mutatják be Nagy Zoltán első nagyjátékfilmjét, a Szép csendbent, amiben egy zenekar idős karmestere molesztálja az egyik diáklányt. A filmben Schell Judit játssza az egyik édesanyát, emellett annak az iskolának az igazgatóját, ahol a történet játszódik.

A színésznő volt D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorának egyik vendége, amelyben nemcsak a filmről, de a gyermekzaklatásokkal kapcsolatban átélt személyes traumájáról is beszélt.

„Amikor gyerekkoromban kerültem ilyen helyzetbe - nem annyira komolyan, mint a filmben -, akkor anyám nekem hitt. Nekem egy edzésen az edző kezdett el úgy mutogatni mozdulatokat, ami már intimebb volt annál, mint amire szükség lett volna. Elkezdett feszíteni, zavarni a dolog, és elmondtam otthon anyámnak. Hál’ istennek, ő nekem hitt. Pedig még eljött az edző a lakásunkra is, hogy én olyan tehetség vagyok, hogy vissza kellene mennem… Borzalmas volt, ott rettegtem egy sarokban, hogy erre anyám hogy fog reagálni: a felnőtt mellé áll, aki annyira mondta a magáét, vagy nekem hisz. Nekem hitt, pedig a ’80-as években nem az volt, hogy a gyereknek van szava”

– fogalmazott a színésznő.

Schell Juditnak három gyermeke van, akikkel otthon megbeszélte, hogyha hasonló eset történne velük, bátran szóljanak ne csak neki, de annak a felnőttnek is, akiről azt gondolják, hogy túlmegy egy határon.

A Szép csendben rendezője, Nagy Zoltán nagyon mélyen beleásta magát a témába, mikor a filmet készítette elő. A közönségtalálkozós vetítésen azt mondta, hogy számos történetet hallgatott meg olyanoktól, akik átéltek ilyen traumákat.

A filmet én már láttam, és írtam is róla egy kritikát. Mindenkit bátorítok, hogy nézze meg ezt a filmet, mert minden hibája ellenére a Szép csendben végre mer beszélni erről a kényes témáról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás