promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most beszerezheted Kurt Cobain gitárját és kardigánját
Borítókép:  Frank Micelotta/Getty Images
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egyértelműen az első fog elkelni horribilis pénzért.

A Nirvanát Kurt Cobain énekes és gitáros alapította meg Krist Novoselic basszusgitárossal, a végleges formáció pedig akkor alakult ki, amikor 1990-ben megérkezett Dave Grohl. Cobain nagyon fiatalon, 27 évesen végzett magával 1994. április 5-én, de addig a Nirvana kialakította az igazi grunge kultúrát és a világ egyik leghíresebb zenekara lett.

Az énekes olívazöld kardigánja azért annyira ismert, mert ezt viselte az 1993-as MTV Unplugged koncerten. Nem ez volt a legjobb fellépésük, de még is erre emlékeznek a legtöbben. Ugyebár többségében örültként viselkedtek a színpadon, és elképesztő volt őket úgy látni, hogy lenyomnak kulturáltan egy akusztikus koncertet. A Julien's Aukciósház bejelentette, hogy a kardigán lesz az egyik, amit elárvereznek Cobaintől.

A másik egy igen izmos darab, mivel a frontember egyedi Fender gitárjáról van szó, amit az In Utero turnén használt. Még 1993-ban készítették el neki, ami évekig volt kiállítva a Rock and Roll Hall of Fame-ben. Most valakinek ott lehet a falán, persze nem kevés pénzért.

Az akciósház szerint a kardigán 200-300 ezer dollár, (60-90 millió forint) míg a gitár 300-500 ezer dollárért (90-150 millió forint) kelhet el. Utóbbiért szerintem még félmillió dollárnál is többet fognak kínálni.

Az aukciót New Yorkban tartják október 25-én és 26-án. Körülbelül 700 rockrelikviát készülnek elárverezni, amik között ott lesznek Bob Dylan, Eric Clapton és Bruce Springsteen kézzel írott dalszövegei is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás