promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Két dolgot kér a bíróságtól a gyászoló L.L. Junior
Borítókép:  L.L. Junior. Forrás: Blikk/Isza Ferenc
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Roma hagyományok szerint helyezik végső nyugalomra L.L. Junior háromévesen elhunyt gyermekét.

[[adv]]

Arról már beszámoltunk, hogy pénteken temetik el L.L. Junior kisfiát. Az üzengetés meg elkezdődött a zenész és gyermekeinek édesanyja között.

A Ripost utolérte L.L. Junior ügyvédjét, dr. Mester Csabát, aki elmondta, hogy mit szeretne a zenész, és miért fordultak bírósághoz:

„Ügyfelem minden lelkierejét összeszedte, majd elment egy kormányablakba, hogy kikérje Dávid születési anyakönyvi kivonatát. Már csak ez hiányzott ahhoz, hogy beadhassam a szülői felügyeleti jog iránti keresetünket, amit így a mai nappal meg is tettem. Innentől kezdve a bíróságnak nyolc napja van, hogy döntést hozzon, és kétségem sincs afelől, hogy az elsőszülött gyermek hivatalosan is az ügyfelemhez kerül az eljárás végéig. Azt is kérjük a bíróságtól, hogy ameddig mindhárman nem esnek át egy pszichológiai vizsgálaton, addig az édesanya csak egy gyámügyi szakember jelenlétében találkozhasson Lacikával.”

Az ügyvéd hozzátette, hogy kétsége sincs afelől, hogy L.L. Juniorhoz kell, hogy kerüljön a gyermek, valamint szerinte azt is vizsgálni kell, hogy az anyának mekkora a jogi felelőssége a balesetben.

Eközben az énekes javában szervezi a temetést, és egy dolgot kért a szertartásra érkezőktől.

A Bors megtudta, hogy hófehér hintóval, és hófehér lovakkal viszik az elhunytat a sírhelyhez. Mága Zoltán hegedűlni, Kökény Attila énekelni fog a temetésen, értesült az újság. A portál utolérte Gáspár Zsoltot, aki szintén ott lesz a ravatalnál.

„Én és a családom is természetesen ott leszünk a temetésen, és osztozunk barátunk, Ju­nior fájdalmában. Nálunk, ro­máknál ez így szokás, hogy megy mindenki a virrasztásra is, és beszélgetünk és támaszai va­gyunk egymásnak, emellett pe­dig ilyenkor a gyászoló családnál letakarják a tükröket, férj és feleség nem aludhat együtt”

– mondta Győzike testvére, az Ázsia Expressz szereplője, aki hozzátette, hogy fivérével már a tragédia másnapján telefonon is együttérzésükről biztosították.

A temetés roma hagyományok szerint fog zajlani. Ezek alapján a roma kultúrában nagyon erős a túlvilágban és a lélek halhatatlanságába vetett hit. A kötelező részek közé tartozik a virrasztás is, amely akár több éjszakán át, egészen a temetésig tart.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás