Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Leonardo DiCaprio is részt vesz a brazil tűzvész elleni küzdelemben

Leonardo DiCaprio is részt vesz a brazil tűzvész elleni küzdelemben

Színes

Leonardo DiCaprio is részt vesz a brazil tűzvész elleni küzdelemben

Színes

Helmeczi Benjamin 18:00

A színész mélyen a zsebébe nyúlt az Amazonas kedvéért.

A napok óta tomboló brazil tűzvésszel kapcsolatban több világsztár és celeb is felszólalt már. Leonardo DiCaprio azonban nem csak most tesz lépéseket a Földért. A színész 24 éves volt, mikor létrehozta saját nonprofit környezetvédelmi alapítványát, a The Leonardo DiCaprio Foundation-t, ami a környezettudatosság növelése és a katasztrófák okozta problémák enyhítésének céljából jött lére.

A színész 5 millió dollárt, vagyis kb. 1,5 milliárd forintnak megfelelő összeget adományozott az Amazon Erdészeti Alapítványnak az Earth Alliance nevű szervezetén keresztül. Az összeggel a tűzvész ellen küzdő tűzoltók munkáját kívánja támogatni.

"Az Earth Alliance elkötelezett amellett, hogy segítse a természeti világ védelmét. Nagyon aggódunk az Amazonason zajló kritikus állapotok miatt, ami nemcsak a bolygó egyik legnagyobb ökoszisztémája, hanem nagy szerepet játszik a globális éghajlat-stabilizációban is...Nélküle órási bajban vagyunk! Ha nem tudsz 5 millió dollárt vállalni, semmi gond, a következő módszerrel is segíthetsz - egyél kevesebb húst.”

- fogalmazott DiCaprio.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#Regram #RG @chamiltonjames The real heroes of fires are of course the firefighters. In the Amazon they often work with nothing but machetes and leaf blowers and small tanks of fire suppressant. I worked with a troop of them in eastern Brazil back in 2017. It was tough hot and at times hopeless work. Some of them were Guajajara tribesmen who had dedicated their lives to protecting what was left of their ancestral forests - most had already been logged and burned. Some of them had been murdered for trying. It was brutal and tragic and we should all bow down to them for what they do - for so little money that they have to roll cigarettes with writing paper.

Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) által megosztott bejegyzés,

A színész mindenkit arra buzdít, hogy aki csak teheti, adományozzon az Amazonas-i esőerdők megmentésére. De feltevődhet a kérdés, hogy miért fontos ez nekünk? Hiszen mi itt vagyunk, messze Brazíliától. Ezt a területet nevezik a Föld tüdejének, ami onnan kapta a nevét, hogy itt van a világ legnagyobb egybefüggő erdősége. Ez pedig a Föld éghajlatának szempontjából meghatározó szerepet tölt be. Számítások szerint a Föld légkörében lévő oxigén ötöde, tehát 20 százaléka itt állítódik elő. Az erdőknek úgy általában, de egy ekkora egybefüggő területnek különösen fontos szerepe van a szén-dioxid és az üvegházhatást okozó gázok megkötésében.

Ha nem tűzvész pusztítja az esőerdőt, akkor az ember. Idén júliusban 2 255 négyzetkilométernyi területen vágták ki a fákat, ami több mint a háromszorosa a tavaly júliusi mennyiségnek (597 négyzetkilométer).

Borítókép: Hollywood Reporter