Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Elmentünk a leégett Notre Dame-hoz – galéria

Elmentünk a leégett Notre Dame-hoz – galéria

Színes

Elmentünk a leégett Notre Dame-hoz – galéria

Színes

Helmeczi Benjamin - 2019.08.23. 18:00

Olyan közel mentünk a katedrálishoz, amennyire csak lehetett. Borzalmas látvány fogadott minket.

Négy napot töltöttem Párizsban. Ez alatt az idő alatt természetesen a Notre Dame-hoz is elmentem, hogy megnézzem: mekkora pusztítást végzett a tűz a katedrálison.

Eleve elég nagyot kellett kerülni, mire a templom közelébe jutottam, ugyanis pár napja újrakezdték a stabilizálási és takarítási munkálatokat. Július végén ólommérgezés veszélye miatt függesztették fel a templom stabilizálási és takarítási munkálatait, de nem halogathatták sokáig a dolgot, mert az épület maradványait továbbra is az összeomlás fenyegeti.

Ezért egy elég nagy sugarú körben most is megkörnyékezhetetlen a katedrális, a legtöbben csak a Szajna túlpartjáról fotózzák. Én is elég nagyot kerültem, mire egy olyan kis utcába értem, ahonnan egész közelről meg tudtam nézni a templomot. Mondanom sem kell, hogy borzalmas látvány fogadja azt, aki ellátogat a Notre Dame-hoz. A tetőszerkezet teljesen eltűnt, a gyönyörű ablakokat és a falakat korom fedi, és az épület több pontját is fából készült tartószerkezet tartja egyben.

Aki nem a saját szemével látja, el sem tudja képzelni, hogy milyen rettenetes állapotban van a 850 éves gótikus katedrális. Készítettem néhány fotót nektek, hogy ti is lássátok, mi maradt a Notre Dame-ból.

Legolvasottabb hírek