promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Szinte kérte, hogy segítsek” – fuldokló gólyát mentett egy horgász
Borítókép:  Szentesi Madármentő Állomás
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy sérült, magatehetlen gólyát mentett meg két, a varrodai tónál járó férfi.

[[adv]]

Sejban Péter éppen horgászott, mikor egy fuldokló madárra lett figyelmes, ami nem tudott kijönni a vízből. 

„Azt hitte hogy leér a lába. Először én mentem hozzá, de nem jött közelebb csak kínlódott. (...) A peca mellől tartottam szemmel. Odaevickélt hozzám, szinte kérte, hogy segítsek. Kivettem a botot és úgy ruhástól bementem a vízbe. Hagyta, hogy átöleljem és kitegyem a partra”

– idézte fel a történteket Sejban a BEOLnak.

Sejban Péternek azonban mennie kellett, így otthagyta a parton a gólyát. Azt már egy másik, a varrodai tónál járó úriember, Tyichi Tibor vette észre, hogy a gólya vergődik, nem tud lábra állni. 

A történteket látva Tyichi értesítette egyik ismerőse Oláh Évát, a Kondorosi Állatvédő Egyesület elnökét, aki a helyszínre érkezett.

„Felhívtuk a Szentesi Madármentő Állomást és felvázoltuk a madár állapotát. Azt tanácsolták azonnal vigyük, mert valószínűleg sérült és a kiszáradás veszélye is fennáll”

– fogalmaztt Oláh Éva.

Azt pedig már Nagy Tímeától a Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomás vezetője mondta el a portálnak, hogy:

„Nem kizárható, hogy áramütés érte a gólyát, de biztosan nem tudjuk, hiszen ha csak egy pillanatra vágódott a vezetéknek a madár, annak nem igazán vannak külsérelmi nyomai. Feláll, de huzamosabb ideig nem tudja magát tartani. Megvizsgáltuk, törést nem találtunk, viszont a lábai nagyon gyengék.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás