Az ország tortájának 2019-ben a Boldogasszony csipkéje elnevezésű alkotást választották.
[[adv]] A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2019-ben tizenharmadik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája" versenyt, amelyet ezúttal a Boldogasszony csipkéje elnevezésű alkotás nyert. A dunaföldvári cukrászmester, Tóth Norbert tortája
Roppanós réteg, málnás áztatóval átitatott piskóta, málnás-fehércsokoládés krém, citromos-bazsalikomos felvert ganache, málna lekvár és málnás meringue alkotják a tortát. A csipkét a torta tetején a citromos, bazsalikomos felvert ganache idézi, melyek közeit málna lekvár tölti ki. Liofilizált málnadarabokkal megszórt meringue-gekkel és zöldre színezett fehércsokoládé lapkákkal díszítjük.
A Boldogasszony csipkéje egyébként a málna népies elnevezése.
A zsűri a kiadott közlemény szerint azért Tóth Norbert tortáját választotta, mert üde, friss és gyümölcsös az idei győztes. Jellegében közelebb áll a hazai tradicionális sütemények világához, készítésének technológiája viszont ötvözi a hagyományt és az új trendeket.