promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kimászott a szárazföldre a tengeri tehén, hogy egy jót lakmározzon
Borítókép:  Time Magazine
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Először vettek videóra egy tengeri tehenet, vagy más nevén lamantint, amint az kimászik a vízből, hogy némi friss, zöld füvet rágcsálhasson.

[[adv]]

A sziréneknek is elnevezett, alapvetően szelíd vízi emlősök leginkább a sekély, part menti vizek, tengeröblök, lagúnák, és folyótorkolatok környékén élnek, többnyire a karibi partvidék térségében. Növényi eredetű táplálékukat elsősorban moszatokból és hínárnövényekből szerzik, de alapvetően bármilyen zöld vízi növényt elfogyasztanak a nagyétkű állatok.

Kép forrása: wanderlusters.com

 
Ebből kifolyólag nem vetik meg a szárazföldi fű- vagy salátaféléket sem, azonban ilyen táplálékhoz főként csak a fogságban élő példányok jutnak hozzá, vagy a leleményesebbek a vízpartról a vízbe hajló fűszálakat szokták legelni. Most azonban az egyik vadon élő lamantin annyira mohó és merész volt, hogy mellső uszonyainak segítségével kimászott a szárazföldre, és ott folytatta a zöld pázsit fogyasztását.

Az esetet Dan Scovern vette videóra, a floridai Port St. Lucie-ban, mikor sétálás közben arra lett figyelmes, hogy a part mentén éppen táplálkozó tengeri tehenek közül az egyik szinte már teljes kimászott a partra önfeledten a nagy lakmározás közepette.

„Gyakran járok errefelé, de még soha nem láttam ilyet, hogy kijönnének a vízből. Ezért úgy éreztem, hogy ezt le kell filmeznem. Hatalmas élmény volt, teljesen lenyűgözött”

– mesélte a történteket Scovern.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás