Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Markos György nem áll többet színpadra – elmondjuk, hogy miért

Markos György nem áll többet színpadra – elmondjuk, hogy miért

Színes

Markos György nem áll többet színpadra – elmondjuk, hogy miért

Színes

HZS 13:00

Markos György úgy döntött, hogy nem áll többet színpadra. A humorista visszavonul.

Markos Györgyöt sokan ismerik, főlek a Nádas Györggyel közösen készült Katonadolog című előadás kapcsán. A két humorista 1982-es Humorfesztiválra állt össze és adták elő máig leghíresebb darabjukat.

Markos György minap ünnepelte 73. születésnapját. Ezen a jeles napon beszélgetett a Borssal. Elmondta, hogy számára a születésnapok nem bírnak nagy jelentőséggel.

„Nagyon örülök, hogy megélhettem ezt a kort, de ilyenkor már minden nap ajándék.”

A humorista a kétezres évek elején többször volt kórházban: sztrókkal és szívinfarktussal is kezelték. Emiatt majd negyven kilót fogyott, de az aktuális súlyát igyekszik tartani.

„A hülye rendszertelen élet, idegesség okozta majdnem a halálomat. Azt hittem, annyira fontos vagyok, hogy állandóan rohantam és hajtottam magam. De az intenzíven rájöttem, hogy Isten kezében vagyok és a nézőtéren lévő sok mosolygó arc eltűnik”

– fogalmazott. De, ami a közönség számára ennél talán fontosabb, az az, hogy Markos György kijelentette, nem áll többet színpadra.

„Terveim még vannak, szeretnék még nyugalomban élni egy kicsit ezen a világon. Nem is tudom, mikor álltam utoljára színpadon. Volt egy pont, amikor azt mondtam: ha valaki eléri az olimpiát, 45 évesen nem megy vissza összeveretni magát a szorítóba. Édesapám nagyon kemény iskola volt nekem, azt mondta: Nehogy azt hidd, te vagy a csúcs, hidd el, jön kétszáz jobb. Most ezt érzem és okosabb, ha továbbra is a visszavonulás mellett maradok.”

Borítókép: femina.hu