Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A férfi sokkot kapott: cigis dobozon látta viszont amputált lábát

A férfi sokkot kapott: cigis dobozon látta viszont amputált lábát

Színes

A férfi sokkot kapott: cigis dobozon látta viszont amputált lábát

Színes

Gaba 13:45

Egy Franciaországban élő, albán férfi amputált lábáról készült elrettentő fotó, úgy vírit egy cigimárka dobozain, hogy tulajdonosa nem adott engedélyt a használatára. És nem is a dohányzás miatt vesztette el a lábát.

A Franciaországi Metz városában él egy albán bevándorló úr, aki padlót fogott egy cigarettás doboz láttán. Illetve először a fia, aki Luxemburgban vásárolt egy csomag cigit, s apja amputált lába köszönt vissza a dobozról.

„A dohányzás elzárhatja az artériákat”

– harsogja az elrettentő fotó feletti szöveg. A srác rögvest értesítette apját, aki kisebb sokkot kapott.

Egyrészt nem a dohányzás miatt vágták le a lábát, egy támadás során veszítette el még 1997-ben, Albániában. Másfelől senkinek sem adott rá engedélyt, hogy a lábáról készített képet felhasználja nagy nyilvánosság előtt. A fotót egyébként egy helyi kórházban csinálták, ahová a férfi azért ment, hogy megvizsgálják, kaphat-e műlábat. A pórul járt beteg levélben állítja most a szőnyeg szélére a kórházat, nem érti, hogy kerülhetett ki tőlük a kép.

„Ügyfelemet megalázták, megsértették a méltóságát, ez igen kellemetlen. Hihetelen, hogy az Európai Unióban előfordulhat egy ilyen ügy”

– hangoztatta az albán férfi ügyvédje, aki az illetékes Európai Bizottsághoz fordult. A BBC cikkéből nem derült ki, hogy melyik cigimárka használta fel a fotót.

Az ügyvéd azt mondta, alapesetben az Európai Bizottság egy olyan adatbázisból válogathat képet a cigisdobozokra, melyekben a fotók használatához engedélyt adott a tulajdonos.

Borítókép: franceblue.fr