promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra hódít gyerekkorom gyűlölt divatja, a zokni-szandál kombó
Borítókép:  thedabbler.co.uk
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lehet, hogy már rég kimentem a divatból, de kutya legyek, ha még egyszer a lábamra húzok egy zoknit szandállal. Gyerekkorom rémálmait idézi az öltözködési defektus. Mely újra elkezdte szedni áldozatait.

Zokni szandállal. A kombináció, amivel engem bárki kikerget a világból. Nem elég, hogy maga a szandál számomra nem jelent esztétikai kielégülést, zoknival egyenesen gyomorforgatóvá válik a dolog, átmegyek az utca túloldalára, ha meglátom.

Heves ellenérzésem legfőbb oka gyermekkoromban keresendő. Egy budapesti bérház harmadik emeletén laktunk, a negyediken pedig ott lakott az órás. Az órás egy joviális fickó volt, nem volt rajta semmi extra, sőt, egy szürke figuraként maradt meg az emlékezetemben. Egyetlen dolgot nem tudok kitörölni vele kapcsolatban, azt az isztonytató szürke zoknit a szandállal. A kombó egy életre meghatározta a gondolkodásomat, és nagyjából 12 éves koromban megmondtam édesanyámnak, hogy amíg az órás ilyet visel, én soha nem fogok. Akár kényelmes, akár nem, kizárt dolog. (Fotó: nymag.com)

Pedig nem vagyok sem piperkőc, sem divatnáci. Viszont ha követném a legújabb trendet, bizony rohannék is boltba Buggs Bunny mintás piros zokniért és bőrszandálért, ugyanis az órás divat újra hódít – utcai viseletben. Nem, nem a hatvan felettiek, vagyis apáink között, akik eredetileg hordták annak idején, a tinédzserek és a húszas korosztály köreiben.

A párizsi divathéten már tavaly jelen voltak a zokni-szandál viselet legújabb kollekciói, sőt a Daily Telegraph már 2010-ben arról írt cikket, hogy a feltűnő párosítás megint hódít. Justin Biebertől David Beckhamen át egy sor celeb kezdett el hordani zoknit papuccsal az elmúlt időszakban, innen már csak egy lépés a zokni-szandál párosítás. (Fotó: Youtube)



A fiúknál, férfiaknál igazából a zokni egyediségén van a hangsúly, a szandál típusa szinte mindegy, csak legyen. A hölgyeknél egyre jobban terjed a zokni viselete magassarkúval, a zokni-szandál kombináció pedig minden bizonnyal náluk is hamarabb felüti a fejét, mint gondolnánk. Pfej! (Fotó: viola1964.com)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás