promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az autista kisfiú úgy várja a szemetes kocsit, mint a karácsonyt
Borítókép:  indy100.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Noah Coopernek hívják azt a hatéves amerikai kisfiút, aki bár autista, ugyanúgy kimutatja érzemeit, ha meglátja kedvenc szemetes kocsiját, mintha egészséges volna. Sütit süt a kukás srácoknak, s megöleli őket, cserébe ő is kap meglepetést. Édesanyja róla, és újdonsült barátairól készített videóit imádja az internet népe, Noah valóságos celeb lett.

Ha van gyereked, pontosan tudod, hogy egy valódi betonkeverő, egy óriásdaru vagy egy kukásautó látványa képes olyan érzelmeket előcsalni, melyeket ritkán mutatnak a csemeték. Rajonganak ezekért a gépekért, mert hatalmasak, lenyűgöző monstrumok, melyek gyermeki szemmel még inkább felfoghatatlanok. Nem ő az egyetlen, de a hatéves, autista Noah Cooper, a szemetesautók szerelmese, leginkább azé az egyé, mely a házukhoz jár, hogy begyűjtse a kukák tartalmát. A vonzalom olyan mértékű, hogy az édesanya már videókat készít róla.

Átlagosnak mondható amerikai család a Cooper família, melyben Noah Cooper él. A nyugat-virginiai srác nagyjából fél éve kezdett el élénken érdeklődni a csütörtökönként a házuk elé beguruló szemeteskocsi iránt. Iszonyúan megtettszett neki a járgány, onnantól minden csütörtökön csak azt várta, hogy újra megérkezzen. A kisfiú édesanyja, Tracey az indy100.com-nak mesélt a történtekről.

„Annyira megszerette az autót és a szemetes srácokat, hogy meg akarta ölelni őket. Egyszer odamentem hozzájuk, s elmondtam nekik, hogy Noah autista, s csak egy ölelésre vágyik. A sofőr nyomban ki is pattant, s megropogtatták egymást”

– idézte fel Tracey. Az autizmus ismeretlen eredetű idegi rendellenesség, melynek során komoly zavar lép fel a társas kapcsolatokban, kommunikációban.

Noah kis idő múlva már arra kérte szüleit, hogy húzzák fel a vekkert, nehogy elszalassza a szemetesautót. Amikor Jacob Yoder és Mark Stephens, a két kukás fickó megérkezik, akkor indul a munka, és az ölelés sem marad el. Noah gyorséttermi kajajegyekkel és sütivel várja újdonsült barátait.

„Egyszer nem ébredtünk fel az ébresztőórára. A két srác azonban addig várt, míg Noah ki nem szaladt hozzájuk. Nem akartak csalódást okozni első számú rajongójuknak”

– ecsetelte a barátság mélységét az édesanya.

A szemetes srácok sem akartak adósok maradni, egy sapkával, egy játék kukásautóval lepték meg ifjú cimborájukat. Emellett egy kempingszékkel, hogy ha késnének, Noahnak ne kelljen hosszasan ácsorognia a házuk előtt.

Az édesanya Facebook-videóját, melyeken Noah találkozik a szemetes srácokkal, imádják a népek, Noah gyakorlatilag úgy vált kedvelt celebbé, hogy nem is tud róla.

„Múltkor még egy környékbeli pizzázóba is meghívták, hogy nézzen meg egy pizzasütést. Igazából mindegy, hogy doki, rendőr, bolti eladó vagy szemetes az illető, a lényeg, hogy aranyból van a szíve, s Noah bearanyozhatja egy napját egy öleléssel”

– mondta a portálnak Tracey.

S, hogy mi lesz Noah, ha nagy lesz? Egyet találhattok. Szemetes.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás