promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Macho az ország hőse, aki a bozótban lelt rá a haldokló újszülöttre
Borítókép:  East2WestNews
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Machót, a szenpétervári Jack Russel terriert hősként ünneplik Ororszországban, miután megmentett egy parkban hagyott, a kihűlés határán lévő újszülöttet. Díjat kaphat tettéért.

Egy tündéri Jack Russel terrier lett Oroszország legújabb hőse. A gazdája egy parkba indult vele sétálni Szentpéterváron, amikor a kutya erőteljesen elkezdte rángatni a pórázt. Egy bozótos felé húzta a gazdit, valószínűleg kiszagolta az újszülöttet, akit lelketlen szülei magára hagytak a szabadban.

Macho, így hívják a hős ebet, megtalálta a csecsemőt, gazdája pedig azonnal hívta a mentőket. A kórházban megállapították, hogy a kislány órák óta magára lehetett utalva, percekre volt a haláltól, vagyis jelen esetben a kutya a szó szoros értelmében életet mentett.

Az orvosok a Ladbible cikke szerint azt mondták, az újszülött ahhoz is gyenge volt, hogy hangokat adjon ki, oxigénhiányos állapotban volt. A teste kis híján teljesen kihűlt, amikor Macho rátalált, csak egy pólóba volt belecsavarva. Alig két kilót nyomott.

„Megszakadt a szívem, amikor rátaláltam. A keze és a lába járt a levegőben, de hangokat nem tudott kiadni. Nagyon felzaklatott a látványa”

– mondta a kutya gazdája.

(Fotó: East2West News)

Az orvosok szerint a kislány nagy harcos, túl fogja élni a traumát, elkezdett erősödni. A rendőrök eközben próbálják felkutatni a szüleit, akikre felelősségre vonás jár. Macho pedig díjat kaphat hőstettéért, a helyi lapok legalábbis erről cikkeznek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás