promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Szép kis élet volt” – köszönt el a Youtuber, majd öngyilkos lett
Borítókép:  AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A népszerű Youtuber, Desmond Amofah, ismertebb nevén Etika múlt héten csatornáján búcsút vett rajongóitól, s levetette magát egy New York-i hídról. Több százezres követőtábora már korábban érezhette rajta, hogy valami nem stimmel.

[[adv]]

Desmond Amofah után múlt csütörtökön kezdett el nyomozni a New York-i rendőrség. Az Etika néven futó, rendkívül népszerű 29 éves Youtuber két nappal korábban töltötte fel másodlagos Youtube-csatornájára azt a nyolcperces videót, melyen az öngyilkosságról beszélt, emiatt léptek a rendőrök.

„Szép kis élet volt”

– így búcsúzott a sztár. A videót azóta etikai okok miatt eltávolította a Youtube.

Amofah a Manhattan hídról vetette a mélybe magát, megtalálták a holttestét. A pénztárcáját, a jogosítványát, a telefonját, és többi személyes holmiját a hídon hagyta.

A brooklyni születésű srác 2012 óta volt jelen a Youtube-on, és több százezres követőtábort épített fel hét év alatt. Élő bejelentkezésekkel gyűjtötte a feliratkozókat, s azzal, hogy videón rögzítette, ahogy Nintendo-játékokkal játszik.

A Youtube-on és a online streamoldal Twitchen összesen több mint 800 ezer feliratkozót gyűjtött. Twitteren 320 ezer, Instagramon 252 ezer feliratkozója van. Az elmúlt hónapokban a bejelentkezései, élőzései kezdtek kissé szeszélyessé válni, szóval volt előzménye az öngyilkosságnak.

A Verge kiderítette, hogy tavaly októberben egy korábban megszüntetett Youtube-csatornáján hagyott egy kommentet, melyben azt írta,

„itt az ideje meghalni”.

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a mobilról is ingyenes 116-123-as lelkielsősegély-számot!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás