promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Delhusa Gjon megint lemásolt egy dalt, de ez szándékoltan hasonlít az eredetire
Borítókép:  DG/ Facebook officia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Alvero Soler Sofia című darabját értelmezte újra Delhusa Gjon. Plágium nem történt, mindössze annyi, hogy a Rába parti lány szándékoltan hasonlít az eredeti darabra.

Jelenleg 577 millió megtekintésnél tart Alvaro Soler Sofia című, 2016 áprilisában megjelent darabja, amely annyira megtetszett Delhusa Gjonnak, hogy „lemásolta", és 2016 decemberében Rába parti lány elnevezéssel kiadta.

Az idéző jel azért indokolt, mert a magyar zenész szerint nem lehet plágiumról beszélni.

„Engedélyt kértünk a szerzőktől, hogy feldolgozzuk a nótát, és klipet is forgattunk hozzá, de amikor elkészült a klip, kiderült, nem kaptuk meg az engedélyt. Ekkor jött az ötlet, hogy nem titkolt szándékkal írjunk egy hasonló dalt. A nótát megmutattuk Pásztor Lászlónak és Bródy Jánosnak, a szakvéleményük szerint nem plágium"

– mondta el véleményét az esettel kapcsolatban Delhusa Gjon a Borsnak. Egyúttal arra is kitért, hogy előfordul, hogy egy idegen földrészen hallott dal a fejében marad, később pedig saját gondolatként születik meg.

„Az életem során 500–600 dalt írtam, nem rendít meg, hogy a Nika se perimeno után most a Rába parti lányt is megtalálják. Ez a nóta ráadásul szándékoltan hasonlít az eredetire" – tette hozzá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás