Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Delhusa Gjon megint lemásolt egy dalt, de ez szándékoltan hasonlít az eredetire

Delhusa Gjon megint lemásolt egy dalt, de ez szándékoltan hasonlít az eredetire

Színes

Delhusa Gjon megint lemásolt egy dalt, de ez szándékoltan hasonlít az eredetire

Színes

Promotions 10:38

Alvero Soler Sofia című darabját értelmezte újra Delhusa Gjon. Plágium nem történt, mindössze annyi, hogy a Rába parti lány szándékoltan hasonlít az eredeti darabra.

Jelenleg 577 millió megtekintésnél tart Alvaro Soler Sofia című, 2016 áprilisában megjelent darabja, amely annyira megtetszett Delhusa Gjonnak, hogy „lemásolta", és 2016 decemberében Rába parti lány elnevezéssel kiadta.

Az idéző jel azért indokolt, mert a magyar zenész szerint nem lehet plágiumról beszélni.

„Engedélyt kértünk a szerzőktől, hogy feldolgozzuk a nótát, és klipet is forgattunk hozzá, de amikor elkészült a klip, kiderült, nem kaptuk meg az engedélyt. Ekkor jött az ötlet, hogy nem titkolt szándékkal írjunk egy hasonló dalt. A nótát megmutattuk Pásztor Lászlónak és Bródy Jánosnak, a szakvéleményük szerint nem plágium"

– mondta el véleményét az esettel kapcsolatban Delhusa Gjon a Borsnak. Egyúttal arra is kitért, hogy előfordul, hogy egy idegen földrészen hallott dal a fejében marad, később pedig saját gondolatként születik meg.

„Az életem során 500–600 dalt írtam, nem rendít meg, hogy a Nika se perimeno után most a Rába parti lányt is megtalálják. Ez a nóta ráadásul szándékoltan hasonlít az eredetire" – tette hozzá.

Borítókép: DG/ Facebook officia