promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az újpesti csapatkapitány kislánya elfelejtett beszélni és járni
Borítókép:  ujpestfc.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az újpesti labdarúgó csapat kapitánya, Litauszki Róbert kislánya életéért kellett hogy aggódjon nyaralása idején, ugyanis a gyereket rota vírus támadta meg. Beszélni, sőt járni sem tudott pár napig, begyulladt az agyveleje, súlyos állapotban volt. A Szent László Kórház orvosai gyógyították meg.

Litauszki Róbert az újpesti szurkolók nagy kedvence. A pályán többnyire remek teljesítményt nyújt a védősorban, s a drukkerek is mindig fontosak számára. Ha más nem, ő biztosan minden mérkőzés után kimegy megköszönni a támogatásukat.

Az NB I ötödik helyén végzett Újpest bekkjének a Ferencváros elleni derbin megrepedt a csontja, az utolsó két fordulóban a felépülésével foglalkozott, nem mozoghatott. Ezután jöhetett a jól megérdemelt nyaralás, mely rémálomba fordult.

A játékos a klub honlapjának arról mesélt, hogy a ciprusi pihenés vége felé a kislánya megbetegedett. Hasmenéses, hányásos vírusfertőzésnek tűnt, mely magas lázzal járt, ám néhány nap alatt a gyermek teljesen legyengült, így kórházba kellett szállítani.

Kapott gyógyszereket és infúziós kezelést is, mert egyre súlyosabb lett az állapota. Ezután úgy döntöttünk, hogy inkább itthon folytatjuk a kezelést, és a budapesti Szent László Kórház infektológiai osztályán kiderítették az orvosok, hogy rota enkefalitisz vírussal fertőződött, majd ebből következett egy agyvelőgyulladás is. Emiatt elfelejtett beszélni és elvesztette a koordinációs képességét is, nem tudott járni. Rendkívül nehéz napok voltak, rengeteg vizsgálat, vérvétel, agyvíz vétel, altatások, temérdek megpróbáltatás érte a kislányom, 4-5 napig teljesen élettelenül feküdt, nem tudtuk mi lesz ebből az egészből

- mesélt a borzalmakról Litauszki.

Összesen két és fé hetet töltöttek bent a kórházban. Az első hét után a kislány jobban lett, s újra elkezdett beszélni, tíz nap után pedig a járást is elkezdte, a gyógyulás útjára lépett.

Nagyon örülünk annak, hogy teljes mértékben fel tud épülni, mert még az elején az is benne volt, hogy nem feltétlenül lesz ez így. Szeretnék itt is és most is nagy köszönetet mondani a Szent László Kórház orvosainak és nővéreinek, hogy mindenben segítettek, meggyógyították a kislányunkat. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy felhívjam a figyelmet erre a betegségre, mert van rá védőoltás, de nem kötelező és ha az ember nem informálódik vagy kap megfelelő tájékoztatást erről a vírusról, az sajnos ilyen következményekkel járhat.

Litauszki hozzátette, reméli, klubja valamilyen módon tud majd segíteni a kórháznak, erről az Újpest FC később tájékoztatja a nyilvánosságot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás