promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tündéri a magát báránynak képzelő bébi orrszarvú – videó
Borítókép:  Youtube
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Little G-nek hívják azt a bébi orrszarvút, aki azzal vált híressé, hogy egy videón legjobb barátja, egy bárány mozgását próbálja utánozni. Ennivaló látvány. Videó!

Nem mai videó, de hatvanezer megosztás felett jár az a felvétel Facebookon, melyen egy bébi orrszarvú játszik egy báránnyal a szabadban. A rinocéroszt Little G-nek hívják, dél-afrikai lakos, cimboráját peddig Lammie-nek.

Ami pláne a videón, az az, hogy a több száz kilós, ám annál tündéribb orrszarvú a bárány közelében úgy viselkedik, mintha maga is bárány lenne. Mind a négy lábával egyszerre próbál kicsiket szökkelni, mintha nem a világ egyik legnagyobb növényevője lenne, hanem egy apró haszonállat. Mintha egy elefánt próbálna balettozni.

Little G, vagyis Gertjie egy Dél-Afrikában élő fehér orrszarvú, akinek az anyukájával 2014-ben végeztek az orvadászok. A hoedspruit-i veszélyeztetett fajok központja kapta a hívást, hogy egy fiatal orrszarvú árván maradt, s sürgős segítségre volna szüksége. Bár az anyjukat elvesztő árva állatok nehezen szokják meg az ember közelségét, Little G-nek nem volt ezzel gondja, s hamar szopni kezdett a műanyag flakonba töltött tejből.

Az óriási összefogásnak, s a civil adományok áradatának hála, egészségben cseperedik, idővel barátra is lelt Lammie, a bárány személyében, akivel a fenti videón látható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás