promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ultrahangos fotóval borzolja a kedélyeket a szókimondó magyar influenszer
Borítókép:  Cserháti-Herold Janka. Forrás: Instagram/hormonmentes
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elöljáróban szögezzük le: a Cserháti-Herold Janka által érintett témákat nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni.

2015-ben robbant be a köztudatba Cserháti-Herold Janka, amikor megalapította „Magyarország első, hormonmentes fogamzásgátlási eszközökre specializálódott webáruházát”. Küldetéstudatát így fogalmazta meg saját oldalán:

„Címkém szerint a gyengéd fogamzásgátlás és a termékenységtudat szakértője, vállalkozó és youtuber. Arra tanítom a nőket, hogyan ismerjék meg a saját termékenységük egyedi ritmusát és hogyan használhatják ezt a tudást fogamzásgátlásra vagy épp babatervezésre, valamint az egészséges testtudat kialakítására.

Küldetésemnek érzem, hogy a valódi választás lehetőségét nyújtsam a hormonmentes fogamzásgátlási alternatívák terén, fejlesszem a szexuális kultúráról szóló közbeszédet és a testünkkel kapcsolatos tudatosságot. Blogomban érdekes, izgalmas, mítoszirtó témákról olvashatsz, a Youtube csatornámon pedig videó formátumban is megmutatom mindezt, tabuk és mellébeszélés nélkül.

Vállalkozásom ötlete saját problémakörből kiindulva született, hiszen magamnak kerestem biztonságos, hormonmentes fogamzásgátlási alternatívát, és bosszantott, hogy itthon nem találtam számomra megfelelőt. Később annyira beleszerettem a témába, hogy elvégeztem az angliai Natural Family Planning Teachers Association Fertility Awareness oktató tanfolyamát, és ma azon vagyok, hogy minél szélesebb körben terjesszem ezt a csodálatos tudást.”

Az indulás óta megszámlálhatatlanul sok nő fordult hozzá, és kérte ki tanácsát. Cserháti-Herold Janka nagyjából egy éve indította el Youtube-csatornáját, ahol tabudöntögető videóival, valamint bejegyzéseivel több tízezer fiatalnak tudott már segíteni. Ha kíváncsi vagy a TEDx-en is bemutatkozó kétgyermekes családanya tanácsaira a szexualitás területéről, illetve többet szeretnél megtudni a méhnyakról, a menstruációról vagy a testnedvekről, akkor mindenképpen kövesd Instagram-oldalát is.

...és pont ezen a felületen jelent meg az a kép, amire felkapta a fejét az internet népe. Így közreadásáról mi sem maradhatunk ki:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás