Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hulladékderbit tartanak a Tisza-tavon

Hulladékderbit tartanak a Tisza-tavon

Színes

Hulladékderbit tartanak a Tisza-tavon

Színes

Promotions 21:30

Többek között saját építésű pillepalack hajókon indulnak útnak a csapatok a Tisza-tavon a PET Kupa keretében. De hulladékgyűjtő hulladékhajtó is elkíséri őket, továbbá kenusok és kerékpárosok is indulnak a legszennyezettebb területekre.  

Nagy fogásoknak, különös halhíreknek, csodálatos videóknak vagy éppen rendkívüli fejlesztéseknek köszönhetően írunk általában a Tisza-tóról, de a környezetvédelem is helyet követelt magának, és ezt aligha bánhatjuk. 

A Természetfilm.hu Egyesület szervezésében június 14-től vagyis péntektől hétfőig Tiszafüredtől Kisköréig eveznek csapatok saját építésű pillepalack hajóikon, hogy megtisztítsák a folyót és a tavat a felhalmozódott, főként pillepalack hulladéktól.

Hét hajós egység továbbá kenusok és kerékpárosok indulnak útnak a Tisza-tóért.

Egy közösségi adománygyűjtésből épült, pillepalackokon lebegő hulladékgyűjtő hulladékhajó társaságában vesznek az eseményen. A PET Kupa honlapja alapján a szervezők előzetesen már felmértek tizenkét különösen szennyezett területet, elsősorban ez lesz kupa helyszíne.

A csapatok tagjai nem mások, mint a PET Kalózok,

akik egy évtizede gyűjtik a palackokat a második legnagyobb magyarországi tavon, és már a Közép-Tiszai Vízügyi Igazgatóság közreműködösével tesznek valamit a környezetért.

Borítókép: A Tisza-tó a hírek szerint még varázslatosabb lesz (AFP)