Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Cápát videóztak le a népszerű horvát üdülőhelyen

Cápát videóztak le a népszerű horvát üdülőhelyen

Színes

Cápát videóztak le a népszerű horvát üdülőhelyen

Színes

Promotions 16:16

Egy makócápáról készített videót egy német turista a horvát üdülőváros, Makarska partjainál. A cápafaj egyedei általában nem úsznak ki ilyen sekély vizekre, az állat ezúttal kivételt tett.

Június első napjaiban egy Michael Braun nevű német turista töltötte fel a videót a Cro2go Facebook-oldalra, melyen egy cápa úszik a magyarok által is sűrűn látogatott Makarska tengerpartja közvetlen közelében. A népszerű üdülőváros Splittől 40-50 kilométerre délre található. A Hvg.hu azt írja, szakértők szerint egy makócápáról sikerült felvételt készítenie a turistának.

A makócápa egy nagyjából 2,5-3,5 méteres ragadozó, súlya 400-500 kiló között mozog. Az állat általában mélyebb vízekben, a vízfelszín alatt 100-150 méterre szokott úszni, ezért is furcsa, hogy ez az egyed kimerészkedett ilyen sekély vízbe. A trópusi tengerektől a mérsékelt övi tengerekig mindenhol megtalálható, így a Földközi-tengerben is.

Fejlábúakkal táplálkozik, de nagyobb testű kardhalakra, akár kisebb cetekre is rátámad. Ugyanígy hajókra és az emberre is veszélyt jelent a faj, többször is történt már olyan cápatámadás, melynek során egy makócápa sebesített meg úszó embereket.

Borítókép: Youtube