promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Avokádóval bankot rabolni: a zseniális terv kétszer is bejött
Borítókép:  timesofisrael.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy avokádót hazudott kézigránátnak az az izraeli férfi, aki a „fegyveres” trükkel két bankfiókot is ki tudott rabolni. Végül telefonja cellainformációi alapján csaptak le rá a rendőrök.

Ti milyen gyümölccsel/zöldséggel mennétek bankot rabolni, ha már mindenképp valamilyen élelmiszerrel kellene bemenni a fiókba? Leginkább a banán, esetleg egy görbe répa jut az ember eszébe, ha már fegyverre kellene hasonlítania a terméknek. Nos, az izraeli Beer-Sevában egy rabló a múlt hónapban egy olyan újítást eszközölt, mely még a viszkis rablót is felcsigázná: avokádóval hadonászva rámolta ki a kiszemelt intézményt.

A New York Post a Times of Israel lapot idézte, e szerint a 47 éves férfi Beer-Seva legnagyobb bevásárlóközpontjában belépett a Postal Bank fiókjába, és egy fekete tárgyat feltartva odaadott egy cetlit az egyik alkalmazottnak. A fecnin nyelvtani hibáktól hemzsegve azt követelte, hogy minden pénzt adjanak oda neki, különben felrobbantja a kezében lévő kézigránátot. A péntárban dolgozó alkalmazott 16 ezer sékelt adott át neki, majd a rabló távozott. Öt napra rá újra megismételte a mutaványt egy másik bevásárlóközpont bankfiókjában. Itt 12 ezer sékelt zsákmányolt, összesen 2,4 millió forintnak megfelelő összeg ütötte a markát.

Mivel sapkát és napszemüveget viselt, a kamerafelvételek alapján nem tudták azonosítani a rendőrök. Így a két bankfiókban a rablás idején lévő telefonok cellainformációi alapján derítették ki pár hét alapján, ki lehetett az elkövető, majd lecsaptak rá.

A kihallgatás során kiderült, hogy a kezében tartott tárgy nem kézigránát volt, hanem egy feketére festett avokádó. Meg kell hagyni, alávaló, de annál zseniálisabb ötlet volt a részéről.

A fickó rablás miatt ült már börtönben három évet, most mehet vissza a hűvösre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás