Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

WC ajtónak hitte a repülő vészkijáratát a hölgy, kinyitotta

WC ajtónak hitte a repülő vészkijáratát a hölgy, kinyitotta

Színes

WC ajtónak hitte a repülő vészkijáratát a hölgy, kinyitotta

Színes

Gaba 19:11

Szerencsére nem bizonyult végzetesnek az a baleset, vagy inkább incidens, mely egy Manchesterből Iszlámábádba tartó járat fedélzetén történt. Egy hölgy a vészkijárat ajtajára hitte azt, hogy a wc bejárata, s feltépte. Az utasok közül harmincheten vissza sem szállhattak ezután a gépre.

A pakisztáni Iszlámábádba tartott a Pakistan International Airlines péntek esti járata, mely 21.20-kor indult volna el, de végül nem szállt fel a tervezett időpontban a manchesteri kifutópályáról. Történt ugyanis egy kis baleset: egy utas a vészkijáratot hitte wc-ajtónak, s kinyitotta. A The Sun cikke azt írja, vészjelzésre a gumicsúzda is azonnal kioldott, melyen az utasok kritikus körülmények között lecsúszhatnak a földre a gépből. Szerencsére mindez nem a levegőben, még a kifutópályán történt.

Az indulást ebben a helyzetben szombat hajnali 5-re módosították. Azonban az összes utas nem szállhatott vissza a járatra – a gumicsúzda használata miatt. A biztonsági előírások szerint így harminchét utassal kevesebb foglalhatott csak helyet a gépen.

(Fotó: expressnews.com)


A légitársaság ugyan elnézést kért az utasoktól az incidens miatt, arról azonban nem tudni, hogyan kárpótolta őket. A komoly késés miatt sokan nem érték el például a csatlakozásukat Iszlámábádban, s persze akik lemaradtak az óvatlan hölgy miatt, azok szobrozhattak a manchesteri reptéren.

Múlt hónapban a kínai Shandong Airlines légitársaság egyik járatán utazó egyik férfi türelmetlenségében landolás után a vészkijáraton át akart távozni. A fenti hölgy hozzá képest olcsón megúszta, őt ugyanis letartóztatták a kiérkező rendőrök.

 

Borítókép: A pakisztáni légitársaság egyik gépe még 2015-ben (AFP/Farooq Naeem)