
Mindent tegyél félre, amit eddig a pizzakészítésről tudtál
Olvass tovább...
Elek Zoltán üstökösként robbant a magyar gasztroéletbe. Egyedi stílusával az unalmas főzést felejthetetlen show-műsorrá alakította.
Ha az ember szörfözget a világhálón, például a tökéletes rakott krumpli receptjét keresve, könnyen eljuthat a magyar gasztropápáig, Elek Zoltánig. A magyar és egy eddig meg nem fejtett nyelv keverékét beszélő úriember ugyanis úgy döntött, hogy egy hatalmas betondarabot hajít a honi konyhaművészet állóvízébe. Lett is belőle hirtelen Youtube-sztár.
Olvass tovább...
De nem is sztár, kérem szépen, hanem a magyar konyhaművészet két lábon járó istene, az ember, aki egy Sencor indukciós főzőlapon úgy muzsikál, mint Liszt Ferenc a zongorán. Ahogy egyik hű követője írta:
„Zoltán a főzőlap Paganinije...”
Hihetetlen és elképesztő. Könnyed mozdulatokkal, tökéletes testtartással szeletel, vág, aprít, miközben végtelen elegenciával átitatott, ízes szavak kíséretében okítja követőit. Míg valaki
„1600 fokon acélt olvaszt, a mester teát főz”
– fogalmazza meg nagyságát másik nézője.
Egyik legnézettebb videójában, a fenn említett rakott krumpli elkészítésének titkát árulja el, egyúttal ördögi módon hekkeli meg indukciós főzőlapját. Na, de nem szaporítjuk a szót, jöjjön a művész, s annak remeke:
Ja, igen, éljen a tömlős sajt!