Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

McDonald's nyílt méheknek

McDonald's nyílt méheknek

Színes

McDonald's nyílt méheknek

Színes

Gaba - 2019.05.23. 12:51

A svéd McDonald's fantasztikus ötlettel állt elő, hogy megakadályozza a méhek kihalását. Az éttermei tetejére kaptárakat helyez el, ahol a rovarok nyugodtan éldegélhetnek. Emellett felkért egy ácsot, hogy készítse el a McKaptárt, vagyis a világ legkisebb McDonald's éttermét. Videó!

A méhek tragikus ütemű pusztulásáról itt a Promotions-ön is több cikket írtunk már. Az USA-ban csak 2016-ban, a méhpopuláció 44 százaléka tűnt el a növényvédő szerek és a dízelkibocsátás miatt. A faj kihalása azon múlik, hogy mi emberek mennyire változtatunk életmódunkon és a mezőgazdasági termelés módszerein. Érdemes igyekeznünk, ugyanis a növények beporzásának javát ők végzik. Ha kipusztulnak, mi is velük pusztulhatunk.

Svédországban több McDonald's is próbál segíteni a maga módján: a gyorséttermek tetejére kaptárokat szereltek fel, köré pedig virágokat is ültettek, hogy még természetesebb környezetet teremtsenek a méheknek.

Az étteremlánc ennél is tovább ment. A Bored Panda cikke szerint felkért egy ácsot, hogy készítse el a világ legkisebb McDonald's éttermét.

A tákolmány egy kaptár, de kívülről pontosan úgy fest, mint egy lilliputi McDonald's. Van benne McDrive, ugyanolyan terasz, mint a nagy éttermekben, sőt, még az akciós kínálat is kint van az ablakokon.

A neve McHive, magyarul McKaptár.

Borítókép: Youtube

Legolvasottabb hírek