promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Éjkirály-Szürke Féreg középpálya – halálos a Trónok harca kezdőtizenegye
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Összeállították a Trónok harca kezdőtizenegyét. Halálos, félelmet nem ismerő csapat futna ki a futballpályára.

[[adv]]

A stadionban felgyúlnak a fények, a gyepmester által gondosan előkészített pályára pedig kifut a Trónok harca csapata. Képzelt riport egy futballmérkőzésről ez, de a Joe úgy döntött valamelyest megvalósítja mindezt. Addig jutottak el, hogy megalkották a sorozat általuk vélt legjobb kezdőtizenegyét. Azt csak elképzelni tudjuk, mit csinálna mondjuk Ser Jorah Mormont, ha épp Lionel Messivel vagy Cristiano Ronaldóval találná magát szembe. 

De most tegyük félre elképzeléseinket, s nézzük a csapatot. A kapuban a „Hegy” állna. Nem is kérdés miért, nyugalmat, biztonságot sugároz, csakúgy, mint Giangluigi Buffon legszebb éveiben. A védelem közepén Brienne of Tarth és Tormund Giantsbane foglal helyet. Kettejük közötti kémia adott, jól kiegészítik egymást és mindkettőben ott van a vezéregyéniségre való hajlam. Balhátvéd a félkezű Királyölő, Jaime Lannister, aki végletekig harcol szeretett csapatáért. A védelem jobb oldalán Ser Davos található, aki maga az állandóság, a megbízhatóság, olyan, mint az Inter legendája, Javier Zanetti – ott van, ha kell.

Nézzük a gyémánt alakban felálló középpályát. (Igen, a formáció az Ancelotti-féle AC Milan középpályáját követi.) Védekező középpályás Ser Jorah Mormont. Mentalitása, csapat iránti elköteleződése, áldozatkészsége vitathatlan.

„Na, rajta juss át ecsém, haláláig harcol.”

A két középső középpályás talán a kezdő tizenegy legerősebb része az Éjkirállyal és a Szürke Féreggel – utóbbi a csapatkapitány is. Ugyan nem nevezhető barátságnak kettejük kapcsolata, de ők is jól kiegészítik egymást. Az Éjkirály mindent elsöprő támadó felfogása jól párosul a Szürke Féreg szervezőkészségével, csapatban betöltött vezető szerepével. A támadóközéppályás Qyburn, Cersei Lannister bizalmasa, kora ellenére fifikája, találékonysága miatt a pálya központi helyére kívánkozik. Mondhatni, ő a 10-es. Az agy.

És már csak a két csatár van hátra: Arya Stark és a Véreb. Mint egy tradicionális brit támadóduó, a fürge gyors kisember és a nagy, erős futballista párosítása. Jöhetnek is tömegével a kapu elé belőtt labdák. 

Nézzük most ábrán is a felállást:

forrás: joe.co.uk

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás