promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kevés bizarrabb látvány van a villámcsapás érte repülőnél - videó
Borítókép:  Indavideo
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ritka, egyben félelmetes látvány, amikor villámcsapás ér egy repülőt, ám kevesen tudják, hogy a mai járatokon nem okoz végzetes sérülést egy ilyen időjárási jelenség.

Évente átlagosan egy-két alkalommal ér villámcsapás repülőgépet, ebből mi utasok jórészt legfeljebb annyit érzékelünk, mintha egy pillanatra turbulenciába került volna a járat. A mai modern repülőknek nem okozhat komoly gondot a villám okozta sérülés, esetleg kisebb égési nyomok keletkeznek azokon a pontokon, ahol a villám becsapott, majd távozott a gépből. Persze a szakemberek továbbra is tartják, jobb, ha a gépet inkább elkerülik az ilyen időjárási jelenségek.

Ettől függetlenül maga a jelenség félelmetes, főleg, ha a szemünk láttára zajlik le.

Az alaszkai Anchorage-ben egy személykocsi fedélzeti kamerája rögzített egy ilyen becsapódást. Az autó a piros lámpánál várakozik, majd indulás után pár másodperccel annyi látszik, hogy a sűrű felhők borította égen egy villám cikázik át, épp egy felszálló repülőgép törzsén keresztül.

A gépnek ezúttal sem esett semmi baja, simán folytatta az útját, csupán a kocsi sofőrjének okozott az egész néhány hidegrázós pillanatot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás