Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kevés bizarrabb látvány van a villámcsapás érte repülőnél - videó

Kevés bizarrabb látvány van a villámcsapás érte repülőnél - videó

Színes

Kevés bizarrabb látvány van a villámcsapás érte repülőnél - videó

Színes

Promotions - 2019.05.21. 12:05

Ritka, egyben félelmetes látvány, amikor villámcsapás ér egy repülőt, ám kevesen tudják, hogy a mai járatokon nem okoz végzetes sérülést egy ilyen időjárási jelenség.

Évente átlagosan egy-két alkalommal ér villámcsapás repülőgépet, ebből mi utasok jórészt legfeljebb annyit érzékelünk, mintha egy pillanatra turbulenciába került volna a járat. A mai modern repülőknek nem okozhat komoly gondot a villám okozta sérülés, esetleg kisebb égési nyomok keletkeznek azokon a pontokon, ahol a villám becsapott, majd távozott a gépből. Persze a szakemberek továbbra is tartják, jobb, ha a gépet inkább elkerülik az ilyen időjárási jelenségek.

Ettől függetlenül maga a jelenség félelmetes, főleg, ha a szemünk láttára zajlik le.

Az alaszkai Anchorage-ben egy személykocsi fedélzeti kamerája rögzített egy ilyen becsapódást. Az autó a piros lámpánál várakozik, majd indulás után pár másodperccel annyi látszik, hogy a sűrű felhők borította égen egy villám cikázik át, épp egy felszálló repülőgép törzsén keresztül.

A gépnek ezúttal sem esett semmi baja, simán folytatta az útját, csupán a kocsi sofőrjének okozott az egész néhány hidegrázós pillanatot.

Borítókép: Indavideo

Legolvasottabb hírek