Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A rekorder serpa, aki huszonnegyedszer is felmászott az Everestre

A rekorder serpa, aki huszonnegyedszer is felmászott az Everestre

Színes

A rekorder serpa, aki huszonnegyedszer is felmászott az Everestre

Színes

Gaba 11:26

Egy 49 éves nepáli serpa halomra dönti saját Guinness-rekordjait: huszonnegyedik alkalommal is felvitt egy csapatot az Everest csúcsára. Huszonötig biztos, hogy nem akar megállni.

Emlékeztek Kami Ritára? Nem, ő nem egy magyar villalakó, hanem egy nepáli serpa, aki újra megdöntötte saját világrekordját. Hat nappal azután, hogy huszonharmadszor felkapaszkodott az Everest 8848 méter magas csúcsára. Hétfő éjszaka indult felfelé a négyes táborból, és helyi idő szerint kedd reggel újra feljutott. A hírt egy helyi utazási iroda, a Seven Summit Treks közölte, melyet a The Himalayan Times online kiadása szemlézett.

Kami Rita ezúttal egy indiai rendőrcsapatot vezetett fel a hegy tetejére, s ahogy eddig is, a déli, nepáli oldalról mászott. Északról csak egyszer próbálkozott – sikerrel.

A 49 éves serpa a többi nyolcezres hegy közül a Cso-Ojun nyolcszor, a K2-n, a Lhocén és a Manaszlun egyszer-egyszer járt. Az Everestre a hírek szerint legalább huszonötször szeretne feljutni, úgyhogy valószínűleg nem ez volt az utolsó Guinness-rekordja.

Borítókép: AFP