Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Itt egy lista arról, hogy melyik ország lakói rúgnak be a legtöbbször

Itt egy lista arról, hogy melyik ország lakói rúgnak be a legtöbbször

Színes

Itt egy lista arról, hogy melyik ország lakói rúgnak be a legtöbbször

Színes

Promotions - 2019.05.20. 16:46

Egy olyan felmérés készült, amely azt vizsgálta, egy országban az alkohol hatására évente hányan jutnak el a részegség állapotába.  Nagy-Brittanniában átlagban 51 alkalommal rúgnak be a lakosok. Magyarország a lista alján évi 25 alkalommal. 

A Global Drug Survey ez évi jelentése tartalmaz egy fejezetet, amely azt tárgyalja, hogy a Föld egyes országaiban milyen gyakran részegek az emberek – írja a Daily Mail. Aki elsőre Magyarországot az élmenyőzbe tenné, annak jeleznénk, hogy téved. Nem is kicsit. Hazánk ugyanis a lista hátsó felében található.

A lista első helyén ugyanis a brit polgárok állnak, akik évente 51,1 alkalommal isszák le magukat a sárga földig. Egyes, a jelentést kritizáló megszólalók úgy vélik, a britek fejlődtek, ugyanis tíz évvel ezelőtt jóval rosszabb volt a helyzet. A sorban a britek mögött az Egyesült Államok (50,3) és Kanada (47,9) lakosai állnak.

Azt már Adam Winstock a Global Drug Survey megalkotója jegyzi meg, az, hogy csökkent a „berúgások” száma Nagy-Britanniában, annak köszönhető, hogy a milleneumi generáció ivási szokásaira az elfojtás, a visszafogottság a jellemző.

Magyarországon esetében egyébként éves szinten 24,9 lerészegedést „mértek”. A legkevésbé alkoholista nemzeti a perui, a maga 16,4-es mutatójával.

A globális átlag 33.

Borítókép: ROMY ARROYO FERNANDEZ / NURPHOTO Oktoberfest Münchenben