promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szabadon engedték a vonat által elgázolt medvebocsot
Borítókép:  A kép illusztráció (szekelyhon.ro/Pál Árpád)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Néhány hónapja ütötte el a vonat Székelyföldön azt a medvebocsot, akinek sikerült megmenteni az életét. Felerősítették, ma már egyedül tud táplálkozni, így visszaengedték a természetbe.

Tavaly ősszel a székelyföldi Sepsibükszád mellett ütött el a vonat egy medvebocsot. Az állat súlyosan megsérült, ezért a jó 100 kilométerre fekvő Foksányba szállították egy vadállat-rehabilitációs központba. Sikerült megmenteni az életét, felerősítették, és a szekelyhon.ro cikke szerint tud önállóan táplálkozni, így a múlt héten, a balesethez közeli erdőben szabadon engedték.

„Egy sérült medve már nem boldogul a természetben, nem tud élelmet szerezni, de annak is nagy a valószínűsége, hogy megöli a többi medve vagy a juhászkutyák”

– mondta a portálnak Gheorghe Neagu, a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Igazgatóság vezetője.

Ugyanakkor hozzátette, az elszaporodott medvék továbbra is súlyosan veszélyeztetik a környékbeli emberek életét. Csak Kovászna megyében Neagu szavai szerint mintegy 1400 medve él, sokan közülük éjszaka és hajnalban lemerészkedik a lakott településekre élelemért, így nem ritka a medvetámadás sem.

A bocsok az anyjukkal tartanak az ilyen körutakra, felnőve hozzászoknak, hogy így is lehet élelemhez jutni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás