promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
81 éves korában találkozott először édesanyjával egy ír nő
Borítókép:  skynews
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Újra egyesült egy család. Több évtizednyi keresés után végül idén áprilisban találkozott először 103 éves édesanyjával egy 81 éves ír nő.

Nem mindennapi történetről számolt be a BBC News. Ugyanis a Dublinban született Eileen Mackent még csecsemő volt, amikor örökbe adták, majd 19 évesen döntött úgy, elkezdi keresni vér szerinti édesanyját.

A hölgy előző évben vette fel a kapcsolatot az ír RTÉ Radio 1 csatorna egyik műsorának készítőivel, hogy elmesélje történetét a hallgatóságnak. Tavaly augusztusban aztán egy genealógus azzal hívta fel a 81 éves asszonyt, hogy megtalálta az édesanyját Skóciában.

„Amikor ezt meghallottam, semmi sem tarthatott vissza attól, hogy felkeressem őt" - idézte fel a háromgyerekes Eileen.

Az asszony áprilisban utazott el Skóciába, ahol csaknem hatvan évnyi keresés után végre találkozott édesanyjával, Elizabethtel, aki szombaton lesz 104 éves.

„Ő a legszebb nő a világon, csodálatos családdal, akik nagy szeretettel fogadtak engem" – mondta el a találkozót követően Eileen a rádióban. Hozzátette:

azt mondtam neki: „tudod, én a lányod vagyok", ő pedig felnézett rám és megfogta a kezemet. 

Eileen, aki azt is megtudta, hogy van két fiú féltestvére, elmondta, az édesanyjával való találkozó olyan boldogságot okozott számára, amelyről soha még csak nem is álmodott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás