Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

81 éves korában találkozott először édesanyjával egy ír nő

81 éves korában találkozott először édesanyjával egy ír nő

Színes

81 éves korában találkozott először édesanyjával egy ír nő

Színes

Promotions 10:02

Újra egyesült egy család. Több évtizednyi keresés után végül idén áprilisban találkozott először 103 éves édesanyjával egy 81 éves ír nő.

Nem mindennapi történetről számolt be a BBC News. Ugyanis a Dublinban született Eileen Mackent még csecsemő volt, amikor örökbe adták, majd 19 évesen döntött úgy, elkezdi keresni vér szerinti édesanyját.

A hölgy előző évben vette fel a kapcsolatot az ír RTÉ Radio 1 csatorna egyik műsorának készítőivel, hogy elmesélje történetét a hallgatóságnak. Tavaly augusztusban aztán egy genealógus azzal hívta fel a 81 éves asszonyt, hogy megtalálta az édesanyját Skóciában.

„Amikor ezt meghallottam, semmi sem tarthatott vissza attól, hogy felkeressem őt" - idézte fel a háromgyerekes Eileen.

Az asszony áprilisban utazott el Skóciába, ahol csaknem hatvan évnyi keresés után végre találkozott édesanyjával, Elizabethtel, aki szombaton lesz 104 éves.

„Ő a legszebb nő a világon, csodálatos családdal, akik nagy szeretettel fogadtak engem" – mondta el a találkozót követően Eileen a rádióban. Hozzátette:

azt mondtam neki: „tudod, én a lányod vagyok", ő pedig felnézett rám és megfogta a kezemet. 

Eileen, aki azt is megtudta, hogy van két fiú féltestvére, elmondta, az édesanyjával való találkozó olyan boldogságot okozott számára, amelyről soha még csak nem is álmodott.

Borítókép: skynews