Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Magyar diákoknak személyesen diktált levelet II. Erzsébet

Magyar diákoknak személyesen diktált levelet II. Erzsébet

Színes

Magyar diákoknak személyesen diktált levelet II. Erzsébet

Színes

Promotions 17:07

Nem mindennapos dolog, hogy egy magyar iskola diákjainak személyesen diktál levelet az angol királynő. II. Erzsébet most ezt is megtette. A végzősök megkapják a ballagási tarisznyájukba.

1976-tól Orlay Fürst Károly Kereskedelmi Vendéglátóipari Szakközép- és Szakmunkásképző Iskolaként ismerték a szombathelyiek a helyi szakiskolát, melyet 4 éve Szolgáltatási Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziumnak hívnak. A nép nyelvén továbbra is Orlaynak. Nos az idegenforgalmi, vendéglátós suliban évek óta tanítanak úgynevezett élnyelvi civilizáció órát, s a 12. C osztály ennek keretében rengeteget tanult az angol királyi családról, és II. Erzsébet angol királynőről. Számos alkalommal írtak is jókívánságokat neki, és hivatalos választ is kaptak őfelsége kommunikációs irodájától.

Az Orlay most büszkén hirdeti Facebook-oldalán, hogy nem akármilyen megtiszteltetésben volt részük. Kaptak egy levelet a királyi család udvarhölgyétől, mely szerint a 12. C bemutatkozó levelét személyesen olvasták fel II. Erzsébetnek, ő pedig szívélyes hangvételű válaszlevelet diktált.

Mivel a királynő napi több száz levelet kap, s adott napon választják ki, melyiket olvassák fel neki, a szombathelyi diákoknak tényleg nem mindennapi megtiszteltetésben van részük. Mindannyiuknak kinyomtatták a levelet és megkapják a ballagási tarisznyájukba útravalóul.

Borítókép: AFP/Kirsty Wigglesworth