Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Leállt a forgalom a sztrádán, mert épp átkelt egy anakonda - videó

Leállt a forgalom a sztrádán, mert épp átkelt egy anakonda - videó

Színes

Leállt a forgalom a sztrádán, mert épp átkelt egy anakonda - videó

Színes

Promotions 10:43

Brazíliában talán nem mindennapos, de nem is hihetetlen a látvány, amikor egy megtermett anakonda betéved az emberek lakta vidékre. Ezúttal egy autópályán szeretett volna átkelni egy példány, az autósok segítettek neki. Videó!

A Brazília észak-nyugati részében található Porto Velho város melletti autópályán múlt héten egy időre le kellett állítani a forgalmat, mert egy méretes anakonda szeretett volna átkelni. A történteket videóra vették.

A város az Amazonas gyűjtőmedencéjének szélén helyezkedik el, tehát az esőerdők közvetlen közelében, melyben őshonos az anakonda.

A liveleak.com videóján az látszik, hogy a 3-4 méter hosszú kígyó megérkezik a leállósávból, és a kétszer két sávos sztráda szemközti oldala felé igyekszik.

Miközben többen videózzák, a forgalom teljesen leáll. Az állat gond nélkül felkapaszkodik az elválasztó betonkerítésre, majd picit beijeszt egy autóst, aki tolatni kezd, s végül eltűnik a magas fűben.

Egy Flavio Terassini nevű biológus szerint az anakonda nagyjából tíz éves és harminc kilós lehetett. Vagyis nem számít óriási példánynak, a vadonban ugyanis akár a 7,6 méteres hosszúságot és a 227 kilós súlyt is elérheti.

 

Borítókép: liveleak.com